Βαθμολογία

Πάλαιψε ως ίσος προς ίσον ο ΑΣ Πυργετού

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και με δεδομένα τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο ΑΣ Πυργετού "κοίταξε στα μάτια" την ισχυρή ομάδα των Λευκαδίων και τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0 στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, σε καμμία περίπτωση δεν περίμεναν ότι θα συναντούσαν τόσο σθεναρή αντίσταση από τους ελλιπείς Πυργετινούς και είναι χαρακτηριστικό το πόσο έξαλλα πανηγύρισαν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με την συμπλήρωση πέντε λεπτών πρόσθετου χρόνου. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν το αξιοπρεπέστατο αγωνιστικό πρόσωπο των τελευταίων παιχνιδιών αλλά είναι βέβαιο ότι οι εναλλακτικές τους λύσεις βαίνουν προς εξάντληση...

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα που είχε δύο καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους με τον Δημητριάδη (11' και 23', σουτ που έφυγαν άουτ από καλές θέσεις) όπως και ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Βελετάνη στο 25' (ελάχιστα έξω από το δεξί "Γ" του Παπαδόπουλου).Τελικά, στο 36' σημειώθηκε το γκολ που έμελλε να κρίνει τον αγώνα με σουτ του Έξαρχου από κοντά, ενώ υπήρξε υποψία φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν δύο εκπληκτικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν στο 56' με τον Καραβασίλη και στο 58' με τον Βελετάνη. Παρά το ότι δεν τα κατάφεραν, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος ένα γκολ κόντρα στην ισχυρότερη αμυντική γραμμή όλων των ομίλων της Γ' Εθνικής, για να εισπράξουν ως "ανταμοιβή" το ζεστό χειροκρότημα των ελάχιστων θεατών που αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου του Κάτω Ολύμπου.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο Θεσσαλονικεύς Γιάννης Χανίδης με βοηθούς τους συμπολίτες του Γιώργο Παπαναστασίου-Νίκο Συμεωνίδη, ενώ την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Λαμπριανίδης (33'), Καραβασίλης (38'), Ψωμολιάς (45') και Γιαουτζής (90'+2').

ΑΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ(Βαγγέλης Στεφανής): Αγριόδημος, Μαντζαφούλης, Πίρε, Ψωμολιάς, Πότσης, Καψιώχας, Διβανές, Καουνάς, Καραβασίλης (83' Λιάκος), Αργύρης, Βελετάνης.

ΛΕΥΚΑΔΙΑ (Νίκος Παπανώτας): Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Πληκαδίτης, Μπρέγκου, Πρ.Μισαηλίδης, Πίττος, Κουκουράκης (53' Κόλα), Λαμπριανίδης (79' Αδαμίδης), Γιαουτζής, Έξαρχος, Δημητριάδης (61' Παρσόπουλος).