Βαθμολογία

«Κρέμασαν» τις αντλίες οι βενζινοπώλες

Τις αντλίες τους έχουν «κρεμάσει» οι βενζινοπώλες της Μαγνησίας, καθώς όπως αναφέρουν οι πωλήσεις τους τόσο σε βενζίνη όσο και σε πετρέλαιο θέρμανσης έχουν μειωθεί δραματικά.

Όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι βενζινοπώλες, κατά παράδοση ο μήνας Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο πεσμένοι μήνες σε θέμα πωλήσεων. Φέτος όμως η κατάσταση για τον κλάδο τους είναι ακόμη χειρότερη καθώς οι ποσότητες που έχουν διατεθεί σε πετρέλαιο, σε σύγκριση με πέρυσι -όπως εκτιμούν οι ίδιοι- είναι μειωμένες κατά 20%.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις μειωμένες παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης, υπάρχουν ημέρες που δεν υπάρχει ούτε μια παραγγελία πετρελαίου ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων υπάρχουν 1-2 παραγγελίες κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

«Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας για τον κλάδο μας. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων οι μετακινήσεις και οι εκδρομές του κόσμου είναι περιορισμένες, πράγμα που σημαίνει ότι για εμάς δεν υπάρχει δουλειά. Από την άλλη πλευρά οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης είναι ελάχιστες. Οι καλές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την έλλειψη χρημάτων των καταναλωτών έχουν «παγώσει» τις παραγγελίες. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε παραγγελίες», σημειώνει ο κ. Βολιώτης.

Σύστημα εισροών - εκροών

Ως θετική εξέλιξη σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας κ. Βολιώτης, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής το 30-40% των πρατηριούχων στη Μαγνησία έχει ήδη τοποθετήσει το σύστημα εισροών-εκροών.

«Η εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών είναι απαραίτητη σε όλα τα βενζινάδικα διαφορετικά θα αφαιρείται η άδεια των επαγγελματιών» επισημαίνει ο κ. Βολιώτης. Τέλος όσον αφορά τη σημερινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται από 1,30-1,37 ευρώ το λίτρο ενώ η βενζίνη κυμαίνεται από 1,58-1,63 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: Εφ. Ταχυδρόμος
(Αθηνά Τσιργή)