Βαθμολογία

Στους «16» Λίβερπουλ και Σίτι

Το πρώτο του γκολ στην Αγγλία με τη φανέλα της Σάντερλαντ πέτυχε ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος ξεκίνησε βασικός στον αγώνα της φάσης των «32» του Κυπέλλου κόντρα στην Κιντεμνίστερ. Mόλις στο 5ο λεπτό, ο νεαρός Έλληνας επιθετικός, υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα, άνοιξε το σκορ για τις «μαυρόγατες» και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση, αφού το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Από την κόλαση επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι για να προκριθεί στους «16», νικώντας 4-2 τη Γουότφορντ. Στο «Ettihad» έγινε το καλύτερο ματς του Σαββάτου με τη Σίτι να επιστρέφει από το 0-2 του ημιχρόνου. Οι «λύκοι» κατάφεραν να «παγώσουν» το Μάντσεστερ στο 21' με τον Φορεστιέρι, ενώ 9 λεπτά αργότερα ο Ντίνεϊ έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους. Η Γουότφορντ πήγε στα αποδυτήρια πιστεύοντας στο όνειρο, όμως στο δεύτερο μέρος γνώρισε την οργή των «πολιτών». Με δυο γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στο 60' και στο 79' η Σίτι ισοφάρισε, για να έρθει ο Κολάροφ στο 87ο λεπτό να ολοκληρώσει την ανατροπή των γηπεδούχων, προτού ο Αγουέρο στο 93' «σφραγίσει» την πρόκριση των γηπεδούχων, πετυχαίνοντας χατ-τρικ!

Παίζοντας σοβαρά από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 τη Μπόρνμουθ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να «καθαρίσουν» γρήγορα το ματς και στο 26' άνοιξαν το σκορ με το συρτό σουτ του Μόουσες. Στη συνέχεια «διαχειρίστηκαν» το παιχνίδι όπως ακριβώς έπρεπε και στο 60ο λεπτό «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης με το τέρμα του Στάριτζ.