Βαθμολογία

Απώλειες για Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν

Επηρεασμένες από την χειμερινή διακοπή του γερμανικού πρωταθλήματος έδειξαν τόσο η Λεβερκούζεν όσο και η Ντόρτμουντ, που έχασαν βαθμούς και ως εκ τούτου η Μπάγερν, που χθες επικράτησε εκτός έδρας της Γκλάντμπαχ, βρίσκεται πλέον δέκα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Λεβερκούζεν και 14 από Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ.

Πιο συγκεκριμένα, η Λεβερκούζεν με τέρμα του Κλάους στο 90΄ ηττήθηκε 3-2 εκτός έδρας από την προτελευταία (μέχρι σήμερα) Φράιμπουργκ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές, ενώ η Ντόρτμουντ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της με την Άουγκσμπουργκ, έχοντας επίσης προηγηθεί δύο φορές.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο να χάσει όλη την υπόλοιπη χρονιά αντιμετωπίζει ο Γιακουμπ Μπλαζτσικόφσκι της Ντόρτμουντ. Ο Πολωνός ακραίος μέσος τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα με την Άουγκσμπουργκ και σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση υπέστη μεγάλη ζημιά στο γόνατο (ρήξη χιαστού). Ο Μπλαζτσικόφσκι τραυματίστηκε μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης σε διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλό του.

Στα υπόλοιπα ματς η Νυρεμβέργη διέλυσε με 4-0 την Χοφενχάιμ και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση, ενώ σημαντικές εκτός έδρας νίκες σημείωσαν Μάιντς και Ανόβερο, που επικράτησαν της Στουτγκάρδης και της Βόλφσμπουργκ με 2-1 και 3-1 αντίστοιχα.