Βαθμολογία

ΕΠΣΛ: Αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής

Στη συνεδρίαση της 22 Ιανουαρίου 2014

Συνεδρίασε  στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή, με παρόντα και τα 3 μέλη της, τους δικηγόρους κ. κ. Μάριο Σπυράτο, Κων. Κουτσογιάννη και Έφη Καραχάλιου, οι οποίοι αφού εξέτασαν τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων που διεξήχθηκαν  το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς και υποθέσεις σωματείων που είχαν πάρει αναβολή στην προηγούμενη συνεδρίαση, επέβαλαν τις παρακάτω αναφερόμενες ποινές:

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

·Στους προπονητές των ομάδων Αναγέννηση Καλοχωρίου και Δόξα Ομορφοχωρίου, καθώς και στους εκπροσώπους των ομάδων Δόξα Βλαχογιαννίου και Αβέρωφ, επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική (αυτοδίκαια), αφού στους αγώνες των ομάδων τους το περασμένο Σαββατοκύριακο αποβλήθηκαν από τους διαιτητές εκτός αγωνιστικού χώρου, για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία

·Στους εκπροσώπους των ομάδων Λαρισαϊκός και Όλυμπος Γόννων, επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες (μέχρι την 2/2 για τον πρώτο και μέχρι την 3/2 για τον δεύτερο), για τη συμπεριφορά τους στους αγώνες των ομάδων τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

·Στους εκπροσώπους των ομάδων Χυρετιακός Δομένικου και Ιπποκράτης Λάρισας, επιβλήθηκες η ποινή απαγόρευσης εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους, για 2 μήνες στον πρώτο (μέχρι 19/3/2014) και για 1 μήνα στον δεύτερο (μέχρι 20/2/2014), για τη συμπεριφορά τους στους αγώνες των ομάδων τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ

·Στις ομάδες Αετός Μακρυχωρίου και Απόλλων Γερανείων επιβλήθηκε η ποινή της αυστηρής έγγραφης επίπληξης για την συμπεριφορά οπαδών τους στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

·Στις ομάδες Δολιχιακός, Λαρισαϊκός, Όλυμπος Γόννων, Διογένης, Δυναμό και Ιπποκράτης, επιβλήθηκε η ποινή της έγγραφης επίπληξης για τη συμπεριφορά οπαδών ή εκπροσώπων τους, κατά τους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

·Στις ομάδες Χυρετιακός Δομένικου και Κεραυνός Δρυμού επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ στην καθεμιά, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους, μετά τη διακοπή του μεταξύ τους αγώνα το περασμένο Σάββατο. Επιπρόσθετα, στην ομάδα Χυρετιακός επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου της προς τον α΄  βοηθό διαιτητή στον συγκεκριμένο αγώνα.

Μηδενισμός του Χυρετιακού

Η Επιτροπή έκρινε ότι η ομάδα Χυρετιακός είναι υπεύθυνη για τη διακοπή του αγώνα Χυρετιακός - Κεραυνός Δρυμού, το περασμένο Σάββατο, λίγο πριν τη λήξη του. Η γηπεδούχος ομάδα μηδενίζεται και θα της αφαιρεθούν 2 βαθμοί από τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος και άλλοι 2 βαθμοί από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος που θα αγωνίζεται την ποδοσφαιρική περίοδο 2014 - 2015. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας με +3 βαθμούς και 3-0 τέρματα.

Δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας

Η Πειθαρχική Επιτροπή έκανε τυπικά και ουσιαστικά δεκτή την ένσταση πλαστοπροσωπίας που υπέβαλε η ομάδα του Σταυραετού Σταυρού κατά ποδοσφαιριστή της ομάδας του Πανιωνίου, στον μεταξύ τους αγώνα την 12 Ιανουαρίου 2014. Ο συγκεκριμένος αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της γηπεδούχου ομάδας με +3 βαθμούς και 3-0 τέρματα, ενώ από την ομάδα του Πανιωνίου αφαιρούνται 5 βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και της επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ. Η Επιτροπή απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον εκπρόσωπο της ομάδας στον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς και τον προπονητή αυτής.

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΣΑΜΠΑΝΗΣ Μ., Αναγέννηση Καλοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ Κ., Σμόλικας Φαλάνης, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΛΙΟΛΙΟΣ Α., Δόξα Βλαχογιαννίου, βίαιο μαρκάρισμα, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΦΑΡΜΑΚΑΣ Ν., Δόξα Βλαχογιαννίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΟΥΣΙΩΡΑΣ Κ., Ηρακλής Χάλκης, απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΚΟΛΟΒΟΣ Ν., Φαλανιακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

PERGJONI I., ΠΟ Ελασσόνας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΕΡΔΙΚΗΣ Σ., Αβέρωφ, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΛΥΜΠΕΡΗΣ Α., Αχιλλέας Φαρσάλων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΑΡΚΟΥ Δ., Δόξα Ομορφοχωρίου, απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΒΙΛΑΝΑΚΗΣ Σ., Δόξα Ομορφοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΑΔΡΩΝΗΣ Α., Δόξα Ομορφοχωρίου, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

(Στην ομάδα Δόξα Ομορφοχωρίου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί είχε 3 αποβολές ποδοσφαιριστών της σε 1 αγώνα - άρθρο 16 παρ. 4 του Π.Κ. «Κακή συμπεριφορά ομάδας»)

ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ Μ., Λαρισαϊκός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Ι., Αετός Αμυγδαλέας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ Α., Απόλλων Βρυσιών, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΑΡΒΑΝΙΤΟΖΗΣΗΣ Ι., Ατρόμητος Βαμβακούς, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΟΠΑΝΟΓΛΟΥ Ι., Ηρακλής Πλατανουλίων, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΜΑΣΤΡΟΓΙΩΡΓΟΣ Γ., Ομόνοια, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ Μ., Προοδευτική Βερδικούσιας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΑΠΠΑΣ Π., Ατρόμητος Δασοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΣ Π., Ελευθεριακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΡΑΠΟΤΙΚΑΣ Γ., Βρυότοπος, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΔΕΛΗΤΖΑΝΗΣ Β., Φλόγα Ευαγγελισμού, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΛΑΤΣΑΣ Α., Μελιβοιακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Β., Απόλλων Γερανείων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΘΑΝΟΣ Κ., Δυναμό Λάρισας, βιαιοπραγία κατά αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Χ., Άρης Χαράς, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΚΟΥΜΑΣ Γ., Γεωργάκης Ολύμπιος, βιαιοπραγία κατά αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ., Άγιος Θωμάς, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΗΛΙΤΣΗΣ Μ., Μαυροβούνι, βίαιο μαρκάρισμα, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

SAJAMIT G., Δόξα Υπέρειας, βιαιοπραγία κατά αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών που εκδίδει και δίνει στη δημοσιότητα κάθε βδομάδα η Γραμματεία της Ένωσης, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.