Βαθμολογία

Πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην ΑΕΛ

Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της ΑΕΛ και την Παναχαϊκής προχώρησε την Πέμπτη (23/1) ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς. Αναλυτικά: «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχικές διώξεις εις βάρος:

1.Της ΠΑΕ Παναχαϊκή νόμιμα εκπροσωπούμενης διότι την 17 Ιανουαρίου 2014, ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.panachaikifc.gr) ανακοίνωση, η οποία αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες διαδικτυακές ιστοσελίδες. Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών, ΕΠΟ), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1, 4 και 5) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2.Της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (Α.Ε.Λ.) 1964 νόμιμα εκπροσωπούμενης διότι την 22 Ιανουαρίου 2014, ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της (e-ael.gr) ανακοίνωση, με τον τίτλο «H "επαγγελματική" διαιτησία που "προπληρώνεται ακριβά", γιατί άραγε;», η οποία αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες διαδικτυακές ιστοσελίδες και απόσπασμά της σε αθλητικές εφημερίδες. Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.»