Βαθμολογία

«Μάχες» διαδηλωτών με την αστυνομία στην Ουκρανία (Video)

«Πνιγμένη» στον καπνό και στα δακρυγόνα είναι την Τετάρτη το απόγευμα η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με την ατμόσφαιρα να δονείται συνεχώς από τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα τύμπανα των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών έχουν λάβει ιδιαίτερα βίαιο χαρακτήρα, μετά και το θάνατο τριών ανθρώπων, δύο εξ αυτών από σφαίρες.

Μετά την πρώτη επίθεση της αστυνομίας με στρατιωτικό σχηματισμό το πρωί της Τετάρτης, οι διαδηλωτές ενέτειναν τις επιθέσεις τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αντιπαρατεθούν - συνήθως με πέτρες – ενάντια στο ειδικό αστυνομικό σώμα καταστολής διαδηλώσεων Μπερκούτ. Οι άνδρες του τελευταίου έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.

Εκατοντάδες από τους πλέον ριζοσπαστικούς διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν μετά την απώθησή τους από την αστυνομία και άρχισαν να καίνε ελαστικά αυτοκινήτων σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων οδοφραγμάτων, δημιουργώντας στρώμα πυκνού καπνού πάνω από το κέντρο του Κιέβου.

Η θεσμική αντιπολίτευση της χώρας παραδέχεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο επάνω στους πλέον ριζοσπαστικούς διαδηλωτές. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν προχωρήσει σε επίθεση στο κύριο σημείο συγκέντρωσης των διαδηλωτών, στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, γνωστή και ως Μεϊντάν.

">http://