Βαθμολογία

Στη φυλακή οι απαγωγείς Καραμολέγκου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου. Οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν άλλα τρία άτομα και τα δύο κρησφύγετα των απαγωγέων, ένα εξοχικό στα βόρεια προάστια και μία αγροικία στην Κερατέα.

Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 27 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων κλοπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας.

Τι είπαν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, ο 37χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος σχεδίασε την απαγωγή του επιχειρηματία, γιατί τον είχε δει μία φορά και αντιλήφθηκε πως «έχει χρήματα».

Υποστήριξε ότι αφού οργάνωσε το σχέδιο δράσης για την απαγωγή, ζήτησε τη βοήθεια άλλων δύο προσώπων. Έτσι προσέλαβε τον 27χρονο συγκατηγορούμενό του για οδηγό και έναν ακόμη αλλοδαπό «που ονομάζεται Μοχάμεντ».

Ο κατηγορούμενος φέρεται, επίσης, να ανέφερε ότι κατάλαβε πως ο επιχειρηματίας «είναι πολύ κύριος» και μετάνιωσε για την πράξη του. Έτσι, και επειδή πίστευε πως έχουν ήδη συλληφθεί οι συνεργοί του, πείστηκε να ακολουθήσει στο Τμήμα τον κ. Καραμολέγκο και να παραδοθεί.

Στην απολογία του, ο δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δέχθηκε την δουλειά του οδηγού που του προσέφερε ο 37χρονος, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι επρόκειτο για απαγωγή.