Βαθμολογία

Έσφαξε και σκότωσε τον πατέρα του με 41 μαχαιριές

Μεταμελημένος εμφανίστηκε στο Δικαστήριο Λευκωσίας, ο 34χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον 58χρονο πατέρα του προχθές το απόγευμα στο Μένοικο. Η ανθρώπινη οικογενειακή τραγωδία κρύβει πολλές πτυχές, με τον ύποπτο να δικαιολογείται στην Αστυνομία ότι δεν τον στήριζε κανένας.

Ο καβγάς που κατέληξε σε τραγωδία, η οποία συγκλονίζει όχι μόνο την κοινότητα Μενοίκου αλλά και το παγκύπριο, συνέβη σε οικογενειακή φάρμα στο Μένοικο λίγο πριν τις 6.30μ.μ. Ο φερόμενος από την Αστυνομία ως δράστης φαίνεται πως κατελήφθη από αμόκ, αφού δεν δικαιολογούνται τα σοκαριστικά ευρήματα της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου.

Η χθεσινή νεκροτομή έδειξε ότι ο δράστης κατάφερε συνολικά 41 μαχαιριές, όσα και τα τραύματα που μέτρησε η ιατροδικαστής, 11 εκ των οποίων ήταν αμυντικά. Τα θανατηφόρα τραύματα ήταν ωστόσο τρία, δύο στον πνεύμονα και ένα στην αριστερή υποκλείδιο φλέβα. Το φονικό όργανο, ένα κουζινομάχαιρο, παρελήφθη από την Αστυνομία και εξετάζεται επιστημονικά.

Χθες ο ύποπτος Μάριος Μελανίδης, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την Αστυνομία, οδηγήθηκε από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Ο ίδιος εμφανίστηκε μεταμελημένος και χωρίς δικηγόρο, ενώ ερωτηθείς από τη δικαστή αν θέλει να πει οτιδήποτε, ανέφερε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του. Τσακώθηκαν και έγινε ό,τι έγινε. Άφησε επίσης ανοικτό θέμα για τις σχέσεις του με τους δικούς του. Ο άγριος φόνος διεπράχθη την ώρα που το θύμα Χριστόδουλος Μελανίδης κοιμόταν στη φάρμα.

Μετά το αιματοκύλισμα, ο ίδιος ο δράστης τηλεφώνησε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, στο 199 και ανέφερε ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία που μετέβη στη σκηνή του εγκλήματος και συνέλαβε τον 34χρονο.

Αρχικά ο Μελανίδης ζούσε και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Μενοίκου Ανδρέα Καλογήρου, ο 58χρονος ζούσε μόνος του στη φάρμα σε πολύ άσχημες συνθήκες, και σύμφωνα με τα όσα έμαθε, είχε διαφορές με τον γιο του.

Στο μεταξύ, ο Μάριος Μελανίδης είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Αστυνομία κυρίως για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ενώ είχε καταλήξει στις Κεντρικές Φυλακές για κάποια από τα αδικήματα που κρίθηκε ένοχος. Επίσης εναντίον του διερευνήθηκε απόπειρα φόνου πριν από αρκετό χρονικό διάστημα. Τώρα η Αστυνομία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Ανδρέα Λαμπριανού, διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης κι αυτό γιατί το θύμα βρισκόταν στο κρεβάτι του και κοιμόταν.

Πηγή: shootandgoal.com