Βαθμολογία

Εμφάνιση Χριστόδουλου Ξηρού

Με ύβρεις κατά των ΜΜΕ, απειλές κατά πάντων, αντιμνημονιακή ρητορεία και υπογραφή «Χριστόδουλος Ξηρός, ελεύθερο μέλος της 17Ν» ο καταζητούμενος δραπέτης έκανε τη Δευτέρα διαδικτυακά την εμφάνισή του.

Επιβεβαιώνοντας μάλιστα, τους φόβους για επανενεργοποίησή του, ο Χρ. Ξηρός τονίζει ότι πήρε την απόφαση «να βροντήξει ξανά το αντάρτικο τουφέκι» και υπενθυμίζει μια φράση από την απολογία του στο Εφετείο το 2006: «Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως, είμαι αυτό που φοβάστε». 

Ο Χρ. Ξηρός έκανε την επανεμφάνισή του, αναρτώντας στον διαδικτυακό τόπο Indymedia ένα εισαγωγικό κείμενο, ένα κείμενο «μανιφέστο» με αναφορές σε «γερμανική κατοχή» της Ελλάδας και δημιουργία «νεοαποικίας» καθώς και ένα βίντεο με τον ίδιο να μιλάει - ή μάλλον να διαβάζει έναν λόγο - για τα τρία χρόνια μνημονίου και την ανάγκη «ανατροπής» και για αγώνες και «ποταμούς αίματος». 

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του Χριστόδουλου Ξηρού έχει ημερομηνία 31η Δεκεμβρίου 2013, προτού δηλαδή βγει με άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ο Ξηρός ο οποίος καταζητείται από τις 7 Ιανουαρίου, όταν και δεν επέστρεψε, ως όφειλε, από την άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές, αναφέρει σχετικά:

«Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”. Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά», αναφέρει ο Χρ. Ξηρός.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του ο Χρ. Ξηρός επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των Αρχών ότι η απόδρασή του σημαίνει και επανενεργοποίησή του: «Πηρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος. Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας. Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ' όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων» αναφέρει ο καταζητούμενος τρομοκράτης. 

Ο Χρ. Ξηρός απειλεί με χυδαίους χαρακτηρισμούς κυρίως τα ΜΜΕ και προειδοποιεί ότι θα τους απαντήσει. «Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!» αναφέρει σε προκλητικό τόνο ο τρομοκράτης. Στον διαδικτυακό τόπο Indymedia ο Χρ. Ξηρός ανήρτησε και βίντεο.