Βαθμολογία

Παραλειπόμενα και δηλώσεις από την Τσαριτσάνη

Και η καντίνα του Βασίλη ήταν εκεί, περιμένοντας με το σουβλάκι στα κάρβουνα τους πελάτες…

Επί το έργον και οι Λάζος με τον Κώστα (μέλη της διοίκησης του Οικονόμου), κόβοντας εισιτήρια στους φιλάθλους, για ενίσχυση του ταμείου του συλλόγου...

Παρότι στην αναμέτρηση της Τσαριτσάνης με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, δεν παραβρέθηκαν φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας, εντούτοις έξω από το γήπεδο της κωμόπολης υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ με ανάλογο αριθμό ανδρών της Αστυνομίας, προς αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων από οπαδούς της ΑΕΛ (είχαν διαρρεύσει πληροφορίες την προηγούμενη εβδομάδα ότι νεαροί οπαδοί σκόπευαν να διαμαρτυρηθούν με έντονο τρόπο κατά του προπονητή της Φιλιππιάδας Γ. Γιάννο). Ευτυχώς δεν σημειώθηκε καμία δυσάρεστη προσέλευση και δεν χρειάστηκε επέμβαση από πλευράς αστυνομικών, παρακολουθώντας και εκείνοι ήσυχοι την αναμέτρηση.

Για άλλη μια φορά έδωσαν εντυπωσιακό παρόν φίλαθλοι του Οικονόμου από την Τσαριτσάνη και την επαρχία Ελασσόνας, ενισχύοντας την προσπάθεια του συλλόγου, να παραμείνει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας, όπως άξια μέχρι τώρα καταφέρνει. Στο τέλος της δυναμικής αναμέτρησης, αρκετοί φίλαθλοι χειροκρότησαν τους παίχτες του Οικονόμου για την σπουδαία και εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εκατέρωθεν δηλώσεις των προπονητών της αναμέτρησης, στην αίθουσα τύπου του γηπέδου της Τσαριτσάνης.

Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Σήμερα, γνωρίζαμε απ’ την αρχή ότι παίζαμε με την πιο σκληροτράχηλη, δυναμική ανασταλτικά ομάδα της κατηγορίας, η οποία σε 13 παιχνίδια έχει δεχθεί μόνο 5 γκολ, πόσο μάλλον που μπόρεσε και κράτησε και την ΑΕΛ στο μηδέν. Θα ήταν  δύσκολο να διασπάσουμε αυτή την άμυνα.

Εμείς προσπαθούμε πάντα να ανοίξουμε το παιχνίδι "χτίζοντας" από πίσω. Δημιουργικά προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο,  για το οποίο δεν έχω παράπονο, αλλά δε βρήκαμε την κατάλληλη τελευταία πάσα. Είχαμε 2-3 καλά σουτ, ο αντίπαλος με ένα σουτ στο δοκάρι και μια κόντρα, θα μπορούσε να προηγηθεί. Στο δεύτερο μέρος αυξήσαμε ρυθμό, ήμασταν πολύ καλύτεροι, εντάξει έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σήμερα χάσαμε κάτι που δικαιούμασταν κατά την ταπεινή μου άποψη, όσον αφορά στη συνολική ποδοσφαιρική εικόνα του αγώνα, γιατί οι αντίπαλοι προηγήθηκαν από το πουθενά με ένα σουτ πάλι με κόντρα, ευτυχώς και εμείς από ένα στημένο (ξεκίνησε από πλάγιο άουτ), καταφέραμε και ισοφαρίσαμε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη βαθμολογική συγκομιδή του σημερινού παιχνιδιού αλλά σε ότι αφορά την ομάδα μας, έχει "χτιστεί" αφενός για να σωθεί στην κατηγορία, όσο γραφικό και να ακούγεται αυτό γιατί είμαστε δεύτεροι και αφετέρου να προάγει το δημιουργικό ποδόσφαιρο χρησιμοποιώντας νέα παιδιά. Σήμερα είχαμε πέντε παιδιά κάτω τον 20 ετών, όπως είδα και στον αντίπαλο και αυτό είναι καλό για το μέλλον του Οικονόμου με δεδομένο ότι η Τσαριτσάνη δεν θα σταματήσει φέτος.

Θέλω να πιστεύω πως αφού σώσουμε πρώτα πολύ γρήγορα την κατηγορία, θα βάλουμε στη συνέχεια τις βάσεις για του χρόνου, ώστε να πάμε ακόμα καλύτερα, γιατί η ομάδα έχει τη δυνατότητα, ακόμη η περιοχή έχει καθαρό ποδοσφαιρικό κόσμο, παιδιά με μεράκι και φιλοδοξίες και αφού υπάρχει τόσο σωστή διοίκηση, όλα θα πάνε καλά».

Γιώργος Γιάννος (Εθνικός Φιλιππιάδας): «Ξέραμε από την αρχή ότι θα παίζαμε μ’ έναν αντίπαλο που είναι πολύ δυνατός, το λέει εξάλλου και η βαθμολογία του, ειδικά μέσα στην έδρα του που έχει μια μόνο ήττα από τον Κεραυνό Θεσπρωτικού, ξέραμε ακόμη τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω οτι ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι, είχαμε μια ευκαιρία με το δοκάρι και θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ πως ο αντίπαλος  παρουσιάστηκε καλύτερος από τη δική μου ομάδα.

Εμείς ήρθαμε κάτι να πάρουμε σ’ αυτό το γήπεδο. Στο τέλος έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι μπορεί να είμαστε και στενοχωρημένοι, αλλά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και για μας είναι πολύ καλό αν αναλογιστούμε ότι σήμερα είχαμε απουσίες, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Από την προηγούμενη Κυριακή μας έλειπαν βασικοί παίχτες συν την αναγκαστική αλλαγή του Δάρδα στο 50΄ περίπου, υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και παρόλα αυτά θα έλεγα ότι σταθήκαμε καλά και δείξαμε και εμείς ότι πραγματικά δικαιολογούμε τη θέση της βαθμολογίας στην οποία βρισκόμαστε.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο μιας που βρίσκομαι στη Λάρισα, γατί την προηγούμενη Κυριακή παίξαμε με την ΑΕΛ και έγινε πολύ ντόρος γύρω από την ομάδα και βασικά γύρω από το όνομα μου. Όσον αφορά την κακή φιλοξενία που αναφέρθηκε για τη Φιλιππιάδα, θέλω καταρχάς να σταθώ στη φιλοξενία του Οικονόμου που ήταν άριστη, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια φιλοξενία και θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δεύτερο γύρο μέσα στη Φιλιππιάδα, χωρίς να θέλω εδώ να πω ότι με τη Λάρισα που παίξαμε δεν ήμασταν φιλόξενοι.  

Πιστεύω ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδωσαν πολύ έκταση σε κάποια γεγονότα που για μένα δεν έπρεπε και δεν αντισταθμίζουν την ιστορία της Λάρισας. Δηλαδή και εγώ σαν προπονητής και σαν άνθρωπος πρώτα αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα να γράφονται τέτοια σχόλια για τα όνομά μου, που παρόλο ότι ναι, είμαι ένας ιδιόρρυθμος και φωνακλάς στο γήπεδο,  ποτέ όμως δεν προσβάλω αντίπαλο και δεν λέω φράσεις που δεν αρμόζουν στην προσωπικότητά μου.

Είμαι ευχαριστημένος που από αυτό το μέρος (την Τσαριτσάνη) κατάγονταν ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μητσιμπόνας, τον οποίο είχα σαν πρότυπο την εποχή που εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο και επίσης είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα σε αυτό το γήπεδο και αγωνίστηκε εδώ η ομάδα μου. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Οικονόμο, ότι στόχο έχει να τον πραγματοποιήσει ».

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Με αφορμή το δικό σας το σχόλιο, πιστεύετε ότι ο Κώστας Νεμπεγλέρας, ένας παίκτης με τη δικιά του εμπειρία, δεν γνωρίζει να χάνει; »

«Πιστεύω ότι ναι, γνωρίζει να χάνει, αλλά είναι κάποια παιχνίδια και σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού η ένταση και η αδρεναλίνη τόσο πολύ ανεβασμένες που καμιά φορά και ο  Κώστας Νεμπεγλέρας μπορεί να ξεφεύγει. Όχι μόνο αυτός αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές, και θα σταθώ σε μια στιγμή πριν δύο χρόνια με τον Λουτσιάνο που έπαιζε και στον Ολυμπιακό,  μέσα στη Φιλιππιάδα όταν έχασε η Καλλονή και φαινόταν ότι θα χάσει και την κατηγορία, έτυχε να είμαι εγώ προπονητής, ανέβηκε στα κάγκελα και έλεγες τότε αν είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής που έχει παίξει Champions League. Ήταν μια άτυχη στιγμή, εγώ δεν κρατάω κακία, πιστεύω το ίδιο και η Λάρισα και η ζωή συνεχίζεται».

Του Γιώργο Μπαμπάλη