Βαθμολογία

23 κτίρια έγιναν στάχτη στην Νορβηγία

Στάχτη έγιναν τουλάχιστον 23 κτίρια σε μία μικρή πόλη της δυτικής Νορβηγίας από πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας. Σε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 52 άτομα, κυρίως επειδή εισέπνευσαν καπνό.
Η αστυνομία απομάκρυνε αρκετές εκατοντάδες κατοίκους από το κέντρο της πόλης Λαερνταλσόιρι, περιλαμβανομένου ενός τμήματος γνωστού για τα ξύλινα σπίτια του, το οποίο αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νορβηγίας.

Ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση ή για αγνοουμένους. Ισχυροί άνεμοι και διακοπή της ηλεκτροδότησης εμπόδισαν αρχικά την επέμβαση των πυροσβεστών, ενώ επηρεάστηκαν και οι τηλεπικοινωνίες. «Ο άνεμος έπεσε, πράγμα που βελτιώνει τις προοπτικές της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία όμως δεν έχει τεθεί ακόμη πλήρως υπό έλεγχο» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων NTB ο Οντ Άρνε Σόλβαγκ της περιφερειακής αστυνομίας. Ένα ελικόπτερο που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών επιστρατεύθηκε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, μαζί με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ έχουν αναπτυχθεί περίπου 100 πυροσβέστες.