Βαθμολογία

To Tetris στις κονσόλες PS4 και Xbox One

Το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε, επιστρέφει μετά από απουσία πολλών χρόνων. Βετεράνος πια, το Tetris αποφάσισε να εισβάλλει ξανά στην καθημερινότητά μας, και με σύμμαχο την Ubisoft, αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε για PS4 και Xbox One.

Θα είναι remake του πρώτου; Ένα Tetris Origins μήπως; Ιδέα δεν έχουμε, εφόσον η Ubi δεν γίνεται πιο συγκεκριμένη, όπως δεν γνωρίζουμε κι αν θα εκμεταλλεύεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κονσολών στο gameplay (π.χ. Kinect ή touchpad). Για την ακρίβεια, ακόμα και η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι άγνωστη, αν όμως αναλογιστούμε ότι τον Ιούνιο κλείνουν 30 χρόνια από την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού (μεγαλώνει-μεγαλώνει γερά παιδιά), κάπου πάει το έρμο το μυαλό. Να θυμίσουμε ότι δημιουργός του Tetris, το οποίο έχει φάει περιουσίες στα arcades αλλά μεγαλούργησε και σε διάφορες κονσόλες (π.χ. Game Boy) σε 185 χώρες, είναι ο, τότε, Σοβιετικός ερευνητής, Alexey Pajitnov.

Οι άνθρωποι της Ubisoft, δια στόματος Yves Guillemot, δηλώνουν ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουν με έναν τεράστιο τίτλο όπως είναι το Tetris, ενώ δεν μπορούν να περιμένουν την ώρα που θα συνδυάσουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητες των next-gen μηχανημάτων, με την τεχνοτροπία του τίτλου. Να πούμε εδώ, ότι φαίνεται πως η άδεια ανάπτυξης στην Ubi έχει δοθεί μόνο για PS4 και Xbox One, καθώς σε mobile συσκευές (και μάλλον στις υπόλοιπες κονσόλες), η ΕΑ έχει εκδόσει αρκετά games.