Βαθμολογία

Δίκαιη μοιρασιά στην Τσαριτσάνη

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (1-1)

Οικονόμος Τσαριτσάνης εναντίον Εθνικού Φιλιππιάδας ή αλλιώς ο 2ος αντιμέτωπος με τον 3ο και σαν αποτέλεσμα στο φύλλο αγώνα αναγράφηκε το φτωχό πλην όμως δίκαιο και αντικειμενικό, με βάση την προσπάθεια και απόδοση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ισόπαλο 1-1.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι 2 μονομάχοι της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής έδειξαν με τη μαχητική τους εμφάνιση ότι δίκαια βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, παίζοντας ως τώρα όμορφο και αρκετά ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας αν μη τι άλλο χαρά και ικανοποίηση πέρα από τους πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές και προπονητές, στους παράγοντες των σωματείων καθώς και στους φιλάθλους, οι οποίοι συμβάλλουν με την παρουσία τους στην συλλογική προσπάθεια και πορεία των ομάδων εκείνων που αποτελούν καθαρά ερασιτεχνικά σωματεία, στηριζόμενα πρωτίστως στην αγάπη και τη θέληση όσων ανθρώπων νοιάζονται για τον τόπο τους, για τον αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Μετά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης – ντέρμπι στην Τσαριτσάνη, ο Οικονόμος εξακολουθεί και παραμένει στη 2η θέση του ομίλου με 32 βαθμούς, ακολουθώντας με διαφορά 4 πόντων την πρωτοπόρο ΑΕΛ και αφήνοντας στην 3η θέση τον Εθνικό Φιλιππιάδας με 28.

Οι 2 ομάδες μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι, κυνηγώντας αμφότεροι το τρίποντο, ακολουθώντας ωστόσο διαφορετική τακτική, επιθετικά προσανατολισμένοι οι γηπεδούχοι και με σθεναρή αμυντική διάταξη οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τα «πράσινα» άτια του Κ. Κατσάρα, επιχειρώντας οι δεύτεροι με σουτ κυρίως και με στημένες φάσεις να διαπεράσουν την αντίσταση των παιχτών της Φιλιππιάδος και να τους απειλήσουν με γκολ.

Ο Οικονόμος ήταν πιο καλός και περισσότερο μαχητικός σαν ομάδα στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα, οπότε οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από εκεί και μετά και κατάφεραν μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, να ισορροπήσουν το παιχνίδι.

Στην επανάληψη η ομάδα της Τσαριτσάνης παρουσιάστηκε ακόμη πιο δυνατή, πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλο χωρίς ωστόσο οι παίχτες της Φιλιππιάδας να το βάλουν κάτω σε καμιά περίπτωση, παίζοντας και εκείνοι το ίδιο δυνατά και αποφασιστικά και επιδιώκοντας με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα.

Η αγωνία που εκπορεύονταν μέσα από τον αγωνιστικό χώρο μεταδόθηκε σαφώς τόσο στους πάγκους των ομάδων καθώς και στις κερκίδες του γηπέδου, όπου περισσότεροι από 350 φίλαθλοι της Τσαριτσάνης περίμεναν με αγωνία να πανηγυρίσουν το γκολ και συνάμα μια ακόμη επιτυχία της αγαπημένης τους ομάδας. Στο 85΄ όμως επήλθε ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σε μια αντεπίθεση των αντιπάλων δέχθηκαν γκολ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, λίγα μόλις λεπτά πριν την εκπνοή του χρόνου του παιχνιδιού. Με το πείσμα και την ισχυρή θέληση να τους διακρίνει για άλλη μια φορά, οι παίχτες του Οικονόμου δεν κατέθεσαν τα όπλα, προσπαθώντας να ανατρέψουν το σε βάρος τους αποτέλεσμα, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν στο 90΄ και να σώσουν  έστω την ύστατη στιγμή εκείνο που σίγουρα δικαιούνταν, αν όχι τη νίκη, από ένα άξιο και δυναμικό αντίπαλο.

Την αποστολή της Φιλιππιάδας στην Τσαριτσάνη δεν ακολούθησαν φίλαθλοι της ομάδας παρά μόνον ο πρόεδρος του συλλόγου κ Θανάσης Λιόντος με έναν φίλο του και οι οποίοι ως φιλοξενούμενοι της διοίκησης του Οικονόμου παρακολούθησαν το παιχνίδι από το θεωρείο των επισήμων του γηπέδου, μένοντας και δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την ‘’άριστη’’ όπως χαρακτήρισαν φιλοξενία και συμπεριφορά των ανθρώπων της Τσαριτσάνης.

Τα γκολ της συνάντησης και οι φάσεις που ξεχώρισαν

: Καλό σουτ του Χάμου έξω από την περιοχή του Μπαντή κατέληξε άουτ.

15΄: Ευθύβολο δυνατό σουτ του Σαπανίδη μπλόκαρε σταθερά ο Νούσιας.

29΄: Από πλάγια σέντρα του Καραγκούνη, ο Γκουντρουμπής δεν πρόλαβε να σουτάρει προ του τερματοφύλακα της Φιλιππιάδας.

34΄: Ο Σαπανίδης επιχείρησε χλιαρό σουτ έξω από την περιοχή της Τσαριτσάνης, βρίσκοντας η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νούσια.

36΄: Ο Καραγκούνης έπιασε καλό γυριστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

48΄: Δυνατό σουτ του Σκλάβου έξω από την περιοχή της Φιλιππιάδας κατέληξε άουτ.

56΄: Η απόκρουση του αγώνα από τον τερματοφύλακα Μπαντή όταν σε δυνατό σουτ του Χάμου έξω από την περιοχή του Εθνικού, έδιωξε τη μπάλα σχεδόν από τη συμβολή των δοκών της εστίας του, σε κόρνερ.

62΄: Ο Παπαβασιλείου έπιασε δυνατό σουτ από καλή θέση, απομακρύνοντας με τα πόδια ο Χάμος και στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

67΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Γκουντρουμπή κατέληξε άουτ.

72΄: Όμορφος συνδυασμός από τους Κουλτσιάκη και Κωστούλα, οι οποίοι πλησίασαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη.

81΄: Σε καλοχτυπημένο φάουλ του Γκουντρουμπή, ο Κωστούλας πετάχτηκε με υπερένταση στην πορεία της μπάλας, την οποία δεν πρόλαβε και τραυματίσθηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της φάσης.

84΄: Από κόρνερ του Πρικάκη, ο Κουλτσιάκης έπιασε κεφαλιά στη μικρή περιοχή της Φιλιππιάδας, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

85΄: Σε αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Τσιφλίδης έπιασε χλιαρό σουτ μέσα στην περιοχή του Οικονόμου, κοντράροντας αρχικά η μπάλα στα πόδια του Κολιού και καταλήγοντας στα δίχτυα του Νούσια, ανοίγοντας το σκορ (0-1) οι παίχτες της Φιλιππιάδας.

90΄: Από μακρινό πλάγιο του Κουλτσιάκη, ο Κουμπούρας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Τζοβάρας, Καραγιάννης και Μπούνος (Φθιώτιδας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς Οικονόμου οι Καρακώστας, Κουμπούρας, Καραγκούνης, Σκλάβος και Γκουντρουμπής ενώ από την φιλοξενούμενη ομάδα οι Θεοδώρου, Γατζέλος και Σαπανίδης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Παπαγεωργίου (80΄ Πρικάκης), Καρακώστας, Κολιός, Κουμπούρας, Κουρδής, Καραγκούνης (59΄ Κουλτσιάκης), Σκλάβος (77΄ Ματούλας), Κωστούλας, Χάμος, Γκουντρουμπής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιώργος Γιάννος): Μπαντής, Τσιφλίδης, Θεοδώρου (82΄ Μούτος), Δάρδας (52΄ Μπάκας), Παπαβασιλείου, Γατζέλος, Κολιάκης, Σαπανίδης (73΄ Γιαννούλης), Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου, Τσακανίκας.