Βαθμολογία

Ντέρμπι με τα όλα του στην Χάλκη

Αναμέτρηση που τα είχε όλα, ήταν αυτήν που έγινε στην Χάλκη, ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και την Δόξα Βλαχογιαννίου, ομάδες που πρωταγωνιστούν φέτος στην μεγάλη κατηγορία του Νομού μας και που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους, με σκορ 2-0.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Το παιχνίδι, είχε καθ’ όλη την διάρκεια γρήγορο ρυθμό και σίγουρα άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο που επέλεξε να βρεθεί στο γήπεδο της Χάλκης για να το παρακολουθήσει.

Στο 10ο λεπτό, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή Χάλκης, όταν ο Κώστας Κουσιώρας έβγαλε μια σέντρα στην περιοχή και ο Τζατζάκης με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Χαλκιά να πραγματοποιήσει μια θεαματική απόκρουση.  Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλη καλή στιγμή όμως το σουτ του Χρήστου Βογιατζής πέρασε άουτ.

Τελικά, το γκολ για τους παίκτες του Νίκου Ανδρέου, ήρθε στο 15ο λεπτό όταν ο Κώστας Κουσιώρας επιχείρησε ένα σουτ σε μια φάση διαρκείας και νίκησε τον Χαλκιά κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Στο 19ο λεπτό, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του Βλαχογιαννίου, με τον Λιόλιο που δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Στο 35’ η Χάλκη, είχε την ευκαιρία του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Τσιλιάκος δοκίμασε ένα σουτ σε κενή εστία, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι, να αναπηδάει και να απομακρύνεται, με το σκορ να παραμένει στο 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων, όταν ο Φαρμάκας εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της άμυνας, πήρε την μπάλα και δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Δόξα Βλαχογιαννίου, έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Λιόλιος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 57’ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον τερματοφύλακα της Χάλκης, Φαρμάκα.

Από εκεί και πέρα, το Βλαχογιάννι, αν και με παίκτη λιγότερο, βγήκε μπροστά και προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, ο Ηρακλής Χάλκης έχοντας σωστή αμυντική  λειτουργία κράτησε το υπέρ του σκορ. Στο 80ο λεπτό, ο διαιτητής του παιχνιδιού, απέβαλε τον Φαρμάκα από την πλευρά του Βλαχογιαννίου με δεύτερη κίτρινη, και τον Κώστα Κουσιώρα από την πλευρά της Χάλκης, για μια μεταξύ τους αψιμαχία.

Τελικά, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια αντεπίθεση της Χάλκης, ο Παπαδημητρίου, έδωσε ωραία για τον Νίκο Κουσιώρα κι αυτός σε κενή εστία, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ηρακλής Χάλκης(Νίκος Ανδρέου): Φαρμάκας, Καφφές, Βογιατζής Σ.(89’ Μάνης), Τσίρκας, Αλμυρούλης, Κουσιώρας Ν., Τσιλιάκος Ι.(67’ Δημόπουλος), Βογιατζής Χρ., Τζατζάκης(65’ Γουργιώτης), Παπαδημητρίου, Κουσιώρας Κ.

Δόξα Βλαχογιαννίου(Νίκος Φακίτσας): Χαλκιάς, Αλεξίου(88’ Μήσιος Δ.), Βάλλας, Αθανασούλης, Ιωαννίδης, Μήσιος Ν.(88’ Βλιώρας), Λιόλιος, Κοντοθανάσης, Φαρμάκας, Τασιούλης, Γκουρομπίνος.

Διαιτητής: Τζήλος Βοηθοί: Νατσιούλας, Τέγος.