Βαθμολογία

Κρατάει μόνο τη νίκη…

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΛ, η οποία πήρε διπλό στην Ηγουμενίτσα από τον τοπικό Θεσπρωτό με σκορ 1-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία μεταξύ Οικονόμου και Εθνικού Φιλιππιάδας στην Τσαριτσάνη ανέβασε τη διαφορά από τον 2ο της βαθμολογίας στους 4 πόντους. Η ΑΕΛ ήταν ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με το ματς της Φιλιππιάδας, αλλά η συνολική εμφάνιση δεν ήταν αυτή που ανταποκρίνεται στις πραγματικές της δυνατότητες.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 22’ με πέναλτι που κέρδισε από τον γκολκίπερ Πάντο και εκτέλεσε εύστοχα ο Στεφανίδης. Διπλό το κέρδος της ΑΕΛ στη συγκεκριμένη φάση, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού. Το αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο, πέρασε ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο, καθώς η ΑΕΛ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε αγωνιστική υπεροχή και γκολ τον παίκτη παραπάνω και πάλεψε μέχρι το τέλος να διατηρήσει το εύθραυστο 0-1.

Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν, πάντως: Στο 35’ το μακρινό σουτ του Κυριακίδη αποκρούστηκε εντυπωσιακά, η κεφαλιά του αφύλακτου Στεφανίδη στο 50’ πέρασε ελάχιστα άουτ, το ίδιο και του σουτ του Πλιάγκα σε πλάγιο τετ-α-τετ στο 86’, ενώ στο 88’ ο Στεφανίδης δεν μπόρεσε εξ επαφής να νικήσει τον Γαλάνη με κοντινή προβολή μετά από ασταθή απόκρουση σε σουτ του Νεμπεγλέρα.

Στον αντίποδα, οι πιο καλές στιγμές των γηπεδούχων καταγράφηκαν στο 18’ με τον Δ. Παππά και στο 78’ με τον Σ. Παππά. Και στις δυο περιπτώσεις ο Σικαλιάς κράτησε το μηδέν. Αναγκαστική αλλαγή στο 63’ ο Αραμπατζής, για το οποίο η αρχική εκτίμηση είναι θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Θεσπρωτός (Παναγιώτης Χατζηπέτρος): Πάντος, Σταυρίδης, Μπάρκας (72’ Παππάς Σ.), Μητσέλος Α., Βαρτζιώτης, Μηνάς, Παππάς Δ., Μώκος (83’ Νταής), Σιάννης (21’ Γαλάνης), Ντόκος, Μπούρμπος.

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Κυριακίδης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (90’ Αγρόδημος), Ρούσσης, Στεφανίδης, Αραμπατζής (63’ Μπλέντι).