Βαθμολογία

Η Sara Santos και ο Carlos Andre ανοίγουν την καρδιά τους

Εκείνος ένας αρκετά έμπειρος ποδοσφαιριστής προερχόμενος από την Πορτογαλία μια χώρα με υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, εκείνη επίσης με καταγωγή από την Πορτογαλία μοντέλο με διεθνή καριέρα και παρουσία στις διεθνείς πασαρέλες. Η στρογγυλή θεά έφερε τον ποδοσφαιριστή από την Ιβηρική στον Τύρναβο και η Sara βρέθηκε στην πόλη μας για να περάσει τις ημέρες των γιορτών κοντά στον αγαπημένο της. Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ και admin του paetirnavosfc.gr Πασχάλης Δημάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους και να σας παρουσιάσει μια διαφορετική συνέντευξη.

Σάρα καλωσόρισες στην Ελλάδα και στην πόλη μας οι πρώτες σου εντυπώσεις. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεσαι στην Ελλάδα;
«Ναι είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην χώρα σας! Κρύο, πολύ κρύο! (χαμόγελα),αλλά μου αρέσει! Μου αρέσει ο Τύρναβος είναι ημέρες γιορτών και μου άρεσε ο τρόπος που είναι στολισμένα τα σπίτια, τα μαγαζιά και η πόλη. Πήγα στην Λάρισα μια πραγματικά εντυπωσιακή πόλη με πολύ ωραία μαγαζιά, καφέ και καλοντυμένους και ευγενικούς ανθρώπους».

Οι άνθρωποι όμως δεν είναι κρύοι... (γέλια). Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν λαός την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, προσπαθούμε να χαμογελάμε...
«Πράγματι το πρόσεξα και διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι είναι ζεστοί, φιλικοί και χαμογελούν. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι βρεθήκαμε με τον Carlos σε ένα εστιατόριο στην Λάρισα και τα παιδιά που δουλεύουν εκεί έκαναν τα πάντα να μας  εξυπηρετήσουν και να κάνουν την εκεί παραμονή μας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και φάνηκε ότι ήταν αυθόρμητο και όχι αυστηρά επαγγελματικό».

Είσαι με τον Carlos αρκετά χρόνια, η δουλειά σου είναι τέτοια που σήμερα βρίσκεσαι εδώ, αύριο στην Πορτογαλία, Αμερική και όπου αλλού χρειάζεται, Πόσο δύσκολο είναι αυτό για την σχέση σας;
«Είναι πραγματικά δύσκολο, το πιο δύσκολο πράγμα σε τέτοιου είδους σχέση είναι η απόσταση, μου λείπει. Είχα να δω τον Carlos 3 ολόκληρους μήνες, ήρθα από την Πορτογαλία στον Τύρναβο και πριν την Πορτογαλία ήμουν στην Νέα Υόρκη και γενικά είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι και σε ένα αεροπλάνο λόγω της δουλειάς μου».

Βλέπω όμως τα καταφέρνετε γιατί αγαπά ο ένας τον άλλο και η αγάπη είναι η «θεραπεία»...
Carlos: «Πράγματι έτσι είναι γιατί είμαστε μακριά και αν δεν υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει τίποτα...».
Sara: «Και επίσης εμπιστοσύνη πάνω από όλα!».

Ποιός έχει τους πιο πολλούς φανς; (γέλια).
Carlos: «Η Σάρα! (γέλια).Έχει πολλούς!! Αλλά υπάρχει σεβασμός στην καριέρα του ενός από τον άλλο».
Sara: «Έχει και ο Carlos και το διαπίστωσα όταν μέναμε μαζί στην Κύπρο αλλά όπως είπε υπάρχει σεβασμός. Άλλωστε η μόδα και το ποδόσφαιρο είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα».

Carlos αν και φίλος και συνεργάτης σου μιας και βρισκόμαστε στην ίδια ομάδα ομολογώ οτι η Σάρα είναι μια πανέμορφη γυναίκα.
Σε συνδυασμό με την προηγούμενη ερώτηση είσαι ζηλιάρης; Απαντάς αλλά δεν θα το γράψω (γέλια).
Carlos: «Γράψτο δεν έχω πρόβλημα κάποιες φορές ζηλεύω αλλά προσπαθώ να μην το δείχνω (γέλια)». Sara: (γέλια και μια μορφή ικανοποίησης στο πρόσωπο). 

Σάρα δοκίμασες την ελληνική κουζίνα, πως σου φάνηκε;
«Δοκίμασα και μπορώ να πω ότι το φαγητό στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό! Βεβαίως είχα κάποια ιδέα αφού ζήσαμε με τον Carlos στην Κύπρο οπού μαγειρεύουν «ελληνικά».
Εσύ Carlos βρίσκεσαι εδώ από το καλοκαίρι τι λες;
«Το φαγητό στην Ελλάδα είναι πολύ ωραίο και μου αρέσει πολύ αλλά φιλέ μου και εσύ αν κάποτε επισκεφθείς την Πορτογαλία πιστεύω ότι το φαγητό θα σου μείνει αξέχαστο». 

Σάρα αν δεχθείς μια πρόταση συνεργασίας απο την Ελλάδα θα το σκεφτόσουν;
«Νομίζω ότι με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο επειδή το επίπεδο σε σχέση με άλλα χρόνια έχει κατέβει σε όλα τα επαγγέλματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Και φυσικά όχι γιατί θα ζητούσα εγώ κάτι το εξωπραγματικό αλλά γιατί ο κόσμος έχει πιστεύω άλλες προτεραιότητες πλέον οπότε η μόδα περνά σε δεύτερη μοίρα».

Ποία είναι η αγαπημένη σου ποδοσφαιρική ομάδα;
«Στην Πορτογαλία; Η Μπελενένσες!! Στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ λόγω και κάποιας επαγγελματικής συνεργασίας που είχα με την ομάδα και φυσικά στην Ελλάδα Τύρναβος!».

Γνωρίζεις πράγματα σχετικά με το ποδόσφαιρο; Κανονισμούς, θέσεις παικτών;
«Οχι! Γνωρίζω ελάχιστα πράγματα. Αρκεί να σου πω ότι ο Carlos έχει προσπαθήσει 100 φορές να μου εξηγήσει τι είναι το οφσαίντ και το πέναλτι!(γέλια).Για μένα το ποδόσφαιρο είναι μια μπάλα και 22 άνδρες που τρέχουν πίσω της προσπαθώντας να την βάλουν σε ένα τέρμα και νομίζω ότι είναι εύκολο».
Carlos: «Δεν είναι όμως πίστεψε με! Είναι πάρα πολύ δύσκολο! Αλλιώς θα έπαιζαν όλοι ποδόσφαιρο! (γέλια)».

Τώρα θα κάνω και στους δυό σας μια «κακή» ερώτηση. Το 2004 η Ελλάδα κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης νικώντας την Πορτογαλία 2 φορές, τα συναισθήματα σας;
Sara: «Έκλαιγα, έκλαιγα πολύ! Ήμουν πολύ θυμωμένη βλέποντας τους έλληνες οπαδούς να πανηγυρίζουν κάνοντας μάλιστα υπερβολική φασαρία! Ήθελα να τους σκοτώσω (γέλια). Θυμάμαι ότι όταν ξεκίνησε το EURO οι συμπατριώτες μου έλεγαν ότι με την Ελλάδα παίζουμε θα είναι εύκολο και ότι ίδιο έλεγαν και στον τελικό αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ότι μόνο εύκολο δεν ήταν».
Carlos: «Φίλε πίστεψε με ήταν πολύ δύσκολο για εμάς! Ίσως να μην ξανά έχουμε τέτοια ευκαιρία. Το πρόβλημα για την Πορτογαλία είναι ότι βλέπει τις μικρές ομάδες με υπεροψία».

Carlos όσο δύσκολο και αν είναι αυτό για κάποιο ποδοσφαιριστή κάποτε θα πρέπει να κρεμάσεις τα παπούτσια σου. Τι θα κάνεις μετά από αυτό:
«Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου μακριά από το ποδόσφαιρο! Ίσως να προσπαθήσω να γίνω προπονητής γιατί δεν θέλω να μου λείψει το γήπεδο και τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν όταν είσαι σε αυτό. Παίζω αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο και μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι θα κάνω κάτι άλλο εκτός από αυτό».

Μετράς αρκετά χρόνια παρουσίας στα γήπεδα θα ήθελα την γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν υπάρχει διαφορά με το κυπριακό.
«Όταν πρωτοπήγα στην Κύπρο είχα μια λανθασμένη εντύπωση σχετικά με το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος αλλά γρήγορα κατάλαβα το λάθος μου βρισκόμενος σε ένα πρωτάθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό και πολύ δυνατές ομάδες. Πιστεύω ότι η 1η κατηγορία στην Κύπρο είναι καλύτερη σε επίπεδο σε σχέση με την football league στην Ελλάδα αν και τα τελευταία χρόνια και εκεί λόγω της κρίσης το επίπεδο έπεσε».

Έχεις κάποια συμβουλή να δώσεις στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο;
«Ναι! Να μην αφήνουν το χρόνο να περνά και επαναπαύονται στο ότι είναι νέοι και έχουν χρόνο να καταφέρουν κάτι. Γιατί ο χρόνος περνά και τότε ίσως είναι αργά. Να δουλεύουν καθημερινά να προσέχουν το σώμα τους και την εξωγηπεδική τους ζωή. Μόνο μέσα από την σκληρή δουλειά και την συγκέντρωση και αν αγαπούν αυτό που κάνουν θα μπορέσουν να καταφέρουν κάτι».

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους μας και σε επαγγελματικό και σε οικονομικό επίπεδο, θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό το θέμα...
Sara: «Έχω την εντύπωση ότι οι πολιτικοί με τις επιλογές τους έχουν μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση αλλά νομίζω ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς που τους επιλέγουμε. Έχουμε μετατραπεί σε καταναλωτικές μηχανές αγοράζοντας πράγματα που στην ουσία δεν χρειαζόμαστε π.χ 2ο αυτοκίνητο, και ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που βγάζουμε οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση ξοδεύοντας για την επίδειξη μας και οχι πραγματικά για τις ανάγκες μας».
Carlos: «Θα συμφωνήσω με την Σάρα περί επιλογών και λανθασμένου τρόπου ζωής και θα συμπληρώσω ότι με την αλόγιστη χρήση μιας πιστωτική κάρτα που όλοι είχαν στο χέρι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ζωή μας άλλαξε άλλα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενώ αν βάζεις κάποιο στόχο που πραγματοποιείς σιγά σιγά μπορείς να νιώσεις την ικανοποίηση ότι τα κατάφερες ως τον επόμενο στόχο». 

Αφού σας ευχαριστήσω για την όμορφη συζήτηση που κάναμε θα ήθελα ως επίλογο να στείλετε στους φιλάθλους της ομάδας αλλά και σε όποιον διαβάσει αυτή την συνέντευξη τις ευχές σας για την χρονιά που ξεκίνησε.
Carlos: «Θα ήθελα καταρχήν να ευχηθώ στους φιλάθλους και σε όλο τον κόσμο υγεία και κάθε τι που περιμένουν να γίνει πραγματικότητα. Να τους ευχαριστήσω για την στήριξη τους σε κάθε ματς που δίνουμε στο στάδιο Αλκαζάρ και να τους υποσχεθώ ότι θα κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια το καλύτερο παίζοντας παράλληλα όμορφο ποδόσφαιρο».
Sara:»Εύχομαι με την σειρά μου σε όλο τον κόσμο που έχει χάσει την δουλειά του και περνά δύσκολα αυτή την εποχή να μην χάσει την ελπίδα του και μακάρι σε όλους τα πράγματα αυτή την χρονιά να είναι πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες. Να έχουν όλοι την υγεία τους και να είναι ευτυχισμένοι».