Βαθμολογία

Oι υποψηφιότητες για τα φετινά Οσκαρ

Οι ταινίες "Οδηγός Διαπλοκής" και "Gravity" συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες, 10 η καθεμία, για τα φετινά Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης αυτής για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία "12 Χρόνια Σκλάβος" ακολουθεί με 9 υποψηφιότητες. Και αυτή είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Έξι υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες "Captain Phillips", "Dallas Buyers Club" και "Nebraska", ενώ πέντε οι ταινίες "Her" και "Ο Λύκος της Wall Street".

Πάντως, μεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Τομ Χανκς, πρωταγωνιστής της ταινίας "Captain Phillips", δεν προτάθηκε από την Ακαδημία για το βραβείο του Α Ανδρικού ρόλου, παρά την ομολογουμένως εξαιρετική του ερμηνεία. Το Twitter έχει πάρει φωτιά με τους χρήστες του να καταγγέλλουν την αδικία στο πρόσωπο του Τομ Χανκς.

«Με ξεπερνάει ότι δεν προτάθηκε ο Τομ Χανκς», «Γιατί τον σνόμπαραν; Τι τρέχει με την Ακαδημία;», «Θα έπρεπε να προταθεί ο Τομ Χανκς για τον Captain Phillips», είναι μερικά από τα tweets που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ του διάσημου ηθοποιού.

Τα Όσκαρ θα απονείμει φέτος η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στις 2 Μαρτίου σε τελετή που θα γίνει στο Λος Άντζελες και την οποία θα παρουσιάσει η κωμικός Έλεν Ντετζένερις.

Πηγή: antenna.gr