Βαθμολογία

Γιατροί: Απεργία όσο χρειαστεί

Δεύτερο μέτωπο ανοίγει στο χώρο της Υγείας, αυτή τη φορά με τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ και τη διοίκηση του Οργανισμού, η οποία επιχειρεί να επιβάλλει νέο χαράτσι ενός ευρώ στους ασφαλισμένους, για κάθε ραντεβού που κλείνουν σε ιδιωτικά ιατρεία.

Η πρωτοφανής ιδέα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, έχει ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, καθώς όπως επισημαίνει μέσω του newpost o πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ (Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ), Γιώργος Ελευθερίου, «αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στις σοβιετικές δημοκρατίες»!

«Μετά το ένα ευρώ για κάθε εκτέλεση συνταγής στα φαρμακεία, ετοιμάζονται να βάλουν κι άλλο χαράτσι ενός ευρώ στους ασθενείς, για να κλείνουν ραντεβού στα ιατρεία των ιδιωτών συμβεβλημένων. Απορώ με την επιπολαιότητα όσων εμπνεύστηκαν την φαεινή αυτή ιδέα», σχολιάζει ο κ. Ελευθερίου, διερωτώμενος ότι εφόσον «το κράτος δε συμμετέχει με κανένα τρόπο στα έξοδα λειτουργίας ενός ιατρείου ιδιώτη. Γιατί να έχει έσοδα από τα ραντεβού;».

Στην οργισμένη ανακοίνωση των ιδιωτών γιατρών, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, η πρόταση χαρακτηρίζεται «μνημείο αυθαιρεσίας και καθεστωτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων του οργανισμού», ενώ όπως διαμηνύουν μέσω του newpost, «αν υλοποιηθεί το μέτρο, δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις».

Στα «κάγκελα» και οι «εσωτερικοί» γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τις απολύσεις

Απόφαση για παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως τις 24 Ιανουαρίου, πήραν οι γιατροί του Οργανισμού, παρατείνοντας ταυτόχρονα και την ταλαιπωρία των ασθενών, που εξυπηρετούνται από τις 25 Νοεμβρίου μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας, παίζει «καθυστερήσεις» στην προωθούμενη κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και παράλληλη δημιουργία ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), αφού η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου φαίνεται ότι μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

«Η πρόθεσή μας φυσικά είναι να συνεχιστούν οι απεργίες, αφού το νομοσχέδιο εκτός από προχειρογραμμένο, δίνει έμφαση μόνο στις απολύσεις μας», σχολιάζει μιλώντας στο newpost ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής (Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής) Παναγιώτης Ψυχάρης.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, θα επιχειρήσουν να βάλουν στο «παιχνίδι» τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ προκαλούν ανοιχτά πλέον όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο και τις χιλιάδες διαθεσιμότητες.

Πάντως, σήμερα το απόγευμα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του τομέα Υγείας, από την οποία αναμένονται πιθανές αλλαγές στο σχέδιο νόμου.

Πηγή: Newpost.gr