Βαθμολογία

Φωτογραφίες - σοκ από χρυσαυγίτικα γυμνάσια

Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες φωτογραφίες από την «δράση» μελών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για ψηφιακό υλικό που έχει ήδη παραδοθεί από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στις εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αντλημένο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και στικάκια USB, που ανήκουν σε «πυρηνάρχες» και στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ανέσυραν από τον προσωπικό υπολογιστή του Γιώργου Πατέλη πλήθος αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο στα οποία καταγράφεται αναλυτικά η δράση, η λειτουργία και τα πρόσωπα του συγκεκριμένου «πυρήνα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα αρχεία του πυρηνάρχη Νίκαιας «καίνε» και πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο Γ. Πατέλης βρίσκεται προφυλακισμένος μαζί με τον Γιώργο Ρουπακιά στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Επίσης ελέγχθηκε ο υπολογιστής του Ιωάννη Καζαντζόγλου, πρωτοπαλίκαρου του Γ. Πατέλη, ο οποίος ανήκε στο πενταμελές συμβούλιο της Τ.Ο. Νίκαιας και είναι γνωστός ως «Γιάννης Τσιχ». Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είχε προκύψει ότι ο Ι. Καζαντζόγλου είχε «πρωταγωνιστήσει» στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι χρυσαυγίτες τη βραδιά της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στελέχη της Χρυσής Αυγής, προερχόμενα κυρίως από τον «πυρήνα» της Νίκαιας σε σκηνές και δραστηριότητες που μόνο σε παραστρατιωτική οργάνωση παραπέμπουν, με στολές παραλλαγής και αυτόματα όπλα ανα χείρας. Κάποιες από τις φωτογραφίες προέρχονται από το γνωστό τόπο κατασκήνωσης - εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής στους καταρράκτες του Νέδα.

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία που εικονίζει μέλος τυης Χρυσής Αυγής να «απειλεί« εικονικά έναν αντίπαλο -προφανώς στο πλαίσιο κάποια εκπαίδευσης- βάζοντάς του το πεσίστροφο στο κεφάλι. Περήφανος ποζάρει σε κάποια από τις φωτογραφίες και ο Γ. Ρουπακιάς με τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής πίσω του.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ