Βαθμολογία

Ryanair: Βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δύο βάσεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί από τον Απρίλιο η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, όπως ανακοινώθηκε από στελέχη της.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα σταθμεύει δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία περίπου 2.800 νέων θέσεων εργασίας συνολικά.

Όσον αφορά στη βάση της Αθήνας, τα αεροσκάφη θα εκτελούν δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Θεωρείται ότι θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιούνται από την Αθήνα τέσσερις πτήσεις ημερησίως προς Χανιά, δύο πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Μιλάνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Πάφο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Ρόδο και 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση εάν έχει ενημερωθεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη βάση στην Αθήνα, τα στελέχη της εταιρείας απάντησαν αρνητικά και πρόσθεσαν πως η Ryanair θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική πρωτεύουσα ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει ή όχι διαφοροποίηση στην τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η Ryanair ξεκινά τον Απρίλιο από τη νέα βάση της πτήσεις προς τρεις νέους προορισμούς (σε σύνολο 16): Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, μεταφέροντας 1,6 εκατ. επιβάτες ετησίως. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ