Βαθμολογία

Πρωτογενές πλεόνασμα 691 εκατ. ευρώ

Στα 691 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το πρωτογενές πλεόνασμα της κεντρικής κυβέρνησης για το 2013, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας εκτιμώντας ότι η χώρα μας θα πετύχει φέτος, νωρίτερα από τις προβλέψεις το πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης.

«Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνει και ενισχύει τις εκτιμήσεις μας για τη χρονιά που κλείνει. Η χώρα, μετά από πολλά χρόνια και με τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, θα επιτύχει εφέτος- νωρίτερα από τις προβλέψεις- πρωτογενές πλεόνασμα.

Πλεόνασμα το οποίο, σε διαρθρωτικούς όρους, είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Πλεόνασμα σημαντικό, το οποίο οφείλεται στην επίτευξη των στόχων στο σκέλος των εσόδων και στην υπέρβαση αυτών στο σκέλος των δαπανών.

Πλεόνασμα βιώσιμο, αφού, μεταξύ άλλων, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι επιστροφές φόρων, βασικοί πυλώνες ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας, διαμορφώθηκαν, τελικά, στο ύψος του προϋπολογισμού, υψηλότερα από το 2012» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: Ethnos.gr