Βαθμολογία

35 ψήφοι η διαφορά Ρονάλντο-Μέσι

Η... καταμέτρηση έδειξε ότι η «Χρυσή Μπάλα» έφτασε τελικά στα χέρια του Ρονάλντο μετά από πέντε χρόνια με μόλις 35 ψήφους παραπάνω από αυτές του Λιονέλ Μέσι ενώ ο... αδικημένος της διαδικασίας, Φρανκ Ριμπερί, ήρθε τρίτος και... καταϊδρωμένος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο νέος «βασιλιάς» του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου αφού το βράδυ της Δευτέρας (13/01) του απονεμήθηκε η «Χρυσή Μπάλα». Για πρώτη φορά μετά το 2008 ο Πορτογάλος κατάφερε να δείξει την... πλάτη του στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για τέσσερα χρόνια σερί έπαιρνε το τρόπαιο στο σπίτι του και έκανε... πλάκα στους άλλους υποψήφιους. Λίγοι ψήφοι, πάντως, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκανε το Onsports από τα επίσημα στοιχεία της ΕΠΟ, έκαναν τη διαφορά με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να χάνει... στο νήμα.

Το σύστημα των ψήφων...

Για να γίνει και λίγο πιο κατανοητό το πώς προέκυψε αυτή η διαφορά, το σύστημα της FIFA προβλέπει να ψηφίζουν οι αρχηγοί και οι προπονητές των Εθνικών ομάδων των χωρών – μελών της και ένας εκπρόσωπος από τον Τύπο κάθε χώρας. Όσοι ψηφίζουν έχουν την επιλογή τριών ατόμων για την κατηγορία της «Χρυσής Μπάλας». Η πρώτη επιλογή τους δίνει πέντε ψήφους, η δεύτερη τρεις και η τελευταία μία. Συνεπώς, οι 35 ψήφοι της διαφοράς του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι συνιστά... επτά «πρώτες» επιλογές περισσότερες για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπαρττσελόνα.

Μικρή η διαφορά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με τις λίστες που έδωσε στη δημοσιότητα η FIFA αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, συγκέντρωσε 1253 ψήφους, ενώ ο Λιονέλ Μέσι 1228. Ο Φρανκ Ριμπερί, που βάσει τίτλων τους οποίους κατέκτησε με τη Μπάγερν Μονάχου του 2013 θεωρούταν μεγάλο φαβορί, έμεινε στους 1101 ψήφους, αρκετά μακριά δηλαδή από τους δυο πρώτους της διαδικασίας που έπαιξε σε... άλλο επίπεδο.

Ο Τύπος προτίμησε Ριμπερί...

Πάντως, ο Γάλλος σταρ μπορεί να έχει πολλά, ίσως και δικαιολογημένα, παράπονα από τους συναδέλφους αλλά και από τους προπονητές του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Οι περισσότεροι εκ των αρχηγών και των τεχνικών «έπαιξαν» στο δίδυμο Μέσι-Ρονάλντο ή Ρονάλντο-Μέσι τις περισσότερες φορές, με τον Ριμπερί να είναι πάρα πολύ πίσω στη διαδικασία μέχρι να μπουν στην καταμέτρηση και οι ψήφοι των εκπροσώπων του Τύπου. Εκεί ο Γάλος σταρ της Μπάγερν... σάρωσε, κάτι που δείχνει πως το κριτήριο των δημοσιογράφων και των ανθρώπων που ζουν το ποδόσφαιρο από μέσα μάλλον διαφέρει κατά πολύ...

Πηγή: onsports.gr