Βαθμολογία

Θέλει να μείνει για πάντα στην Τσέλσι

Την επιθυμία του να κλείσει την προπονητική του καριέρα στην Τσέλσι εξέφρασε ο Ζοζέ Μουρίνιο με δηλώσεις του στην «Evening Standard».

«Δεν βρίσκομαι εδώ σκεπτόμενος τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, διότι πολύ απλά δεν θέλω να πάω κάπου αλλού», είπε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο.

«Θα σκεφτώ το ενδεχόμενο να δουλέψω κάπου αλλού εάν και πότε η Τσέλσι αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο. Είμαι εδώ για να μείνω. Ανήκω στην Τσέλσι και η Τσέλσι ανήκει σε μένα» πρόσθεσε ο «εκλεκτός», παραδεχόμενος την «ερωτική σχέση» που έχει με την ομάδα του Λονδίνου.

Ο Μουρίνιο πέρασε πέντε χρόνια μακριά από τη δυτική μεριά της βρετανικής πρωτεύουσας και με το που επέστρεψε στον πάγκο των «μπλε» βρίσκεται μέσα στους διεκδικητές του τίτλου.

Ο 50χρονος θεωρεί ότι η «οδύσσειά» του στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της και η δική του «Ιθάκη» είναι η Τσέλσι: «Κρατήσαμε το σπίτι μας εδώ κι αν προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε κρυφό βρεθήκαμε πολλές φορές στην πόλη. Οι επιτυχίες που είχα στην καριέρα μου, μου έδωσαν την ευκαιρία να επιλέξω εγώ το πεπρωμένο μου».

Η πρόκληση που έχει μπροστά του είναι μεγάλη και δηλώνει πανέτοιμος για να οδηγήσει την αγαπημένη του ομάδα σε νέες επιτυχίες και τρόπαια: «Η νέα πρόκληση με διασκεδάζει. Είναι διαφορετικά τώρα από ότι στο παρελθόν. Συνεργάζομαι με διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικά επίπεδα και κανείς δεν γνωρίζει τις αντιδράσεις του άλλου».

«Πολλοί άνθρωποι μου είπαν πριν έρθω ότι οι οπαδοί της Τσέλσι περιμένουν από εμένα να κάνω τα ίδια πράγματα όπως στο παρελθόν. Αυτό ποτέ δεν ανησύχησε, διότι ήμουν σίγουρος για την εμπιστοσύνη που μου έχουν.

Ο κόσμος γνωρίζει ότι προσπαθώ να φτιάξω την Τσέλσι που γνώριζαν και που πρωταγωνίστησε για 7-8 χρόνια, μια ομάδα που θα μάχεται για τίτλους, ακόμη κι όταν θα φύγω. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός είναι ο στόχος μου και αυτή τη φορά».

Πηγή: zougla.gr