Βαθμολογία

Σε κρίση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τη διαγραφή από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του βουλευτή Γιώργου Νταβρή ανακοίνωσε κατά την κρίσιμη και ιδιαίτερα τεταμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο Πάνος Καμμένος. Ο βουλευτής Αχαΐας (φωτογραφία) απουσίασε «αδικαιολόγητα» από τη συνεδρίαση της ΚΟ.

Από τη συνεδρίαση απουσίασαν αλλά δικαιολογημένα η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του Πάνου Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο επίσης βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, στη σκιά της «ανταρσίας» έξι βουλευτών που απουσίαζαν από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος το Σάββατο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καυτηριάσουν τον τρόπο λειτουργίας των ΑΝΕΛ και πολλές από τις πρωτοβουλίες του προέδρου Πάνου Καμμένου.

Κεντρικό ρόλο στην «ανταρσία» έπαιξαν ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τη θέση προ διμήνου με τις ευλογίες μάλιστα του Πάνου Καμμένου, αντικαθιστώντας τον Π. Μελά, η αναπληρώτρια γραμματέας της ΚΟ Μ. Χρυσοβελώνη, αλλά και ο βουλευτής Β. Καπερνάρος, ο οποίος - μέχρι πρότινος, τουλάχιστον - αποτελούσε εξ απορρήτων συνεργάτη του αρχηγού.

Οι τρεις βουλευτές από κοινού με τους Χρ. Γιαταγάνα, Στ. Ξουλίδου, Γ. Νταβρή και τον Π. Χαϊκάλη, διαβίβασαν μήνυμα στον Πάνο Καμμένο (μέσω e-mail) ότι δεν θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς εκτιμούσαν ότι έπρεπε να συγκληθεί νωρίτερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να εξεταστούν και να ληφθούν αποφάσεις για «σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργία του κόμματος και της ΚΟ». Από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου απουσίαζαν, τελικώς, έξι βουλευτές, καθώς παραβρέθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ που ορίστηκε εκτάκτως για το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πάνος Καμμένος προϊδέασε τους παριστάμενους για το τι θα επακολουθούσε λέγοντας με νόημα πως «όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν γροθιά».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ