Βαθμολογία

Κορυφαίος προπονητής ο Χάινκες

Ο Γιούπ Χάινκες ψηφίστηκε ο καλύτερος προπονητής του πλανήτη από τη FIFA καθώς πανηγύρισε τα πάντα με την Μπάγερν Μονάχου. Η εκπληκτική σεζόν της Μπάγερν Μονάχου, χάρισε δικαιωματικά στον Γιουπ Χάινκες τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2013. Ο Γερμανός τεχνικός που οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση του τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας) βραβεύθηκε ως ο καλύτερος, στο ετήσιο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη. Την τριάδα των υποψηφίων συμπλήρωσαν ο Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ).

«Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ για να πάρω αυτό το βραβείο. Σημαίνει πολλά να το λαμβάνω ακριβώς στη λήξη της καριέρας μου. Συνήθως στα ομαδικά σπορ είναι δύσκολο να μπουν τα πράγματα σε μια τέτοια σειρά. Δεν ανήκει μόνο σε εμένα το βραβείο αλλά σε όλο το σύλλογο της Μπάγερν Μονάχου, σε όλους όσους δούλεψαν μαζί μου αυτό το διάστημα», είπε αρχικά ο Χάινκες μετά τη βράβευσή του και πρόσθεσε:

«Ήμασταν ευλογημένοι που είχαμε παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές οι οποίοι απέδωσαν φανταστικά. Το σταφ έκανε τη δική του δουλειά επίσης τέλια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μου και με βοήθησαν να φτιάξουμε μια ομάδα-νικήτρια. Περίπου δέκα χρόνια πριν, ούτε που θα ονειρευόμουν κάτι τέτοιο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ»