Βαθμολογία

Ιδρύεται συμβούλιο απασχόλησης ανέργων

Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης Ανέργων αποφάσισε να ιδρύσει η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο και τη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε η ίδρυση συμβουλίου απασχόλησης, στο οποίο θα συμμετέχει ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με στόχο την απασχόληση των νέων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά τη ανεργίας, αποφασίσαμε με τον πρωθυπουργό να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης».

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα «ώστε να έχουμε ένα όργανο που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση αυτή την προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.

Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Βενιζέλος: «Πέμπτη φάλαγγα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη τόνισε επιπλέον ότι «εμείς δίνουμε μια μάχη να περάσουμε τη σωστή εικόνα, να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού, μια μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα».

Ασκώντας κριτική εμμέσως πλην σαφώς στην αντιπολίτευση, ανέφερε ότι «δυστυχώς υπάρχει 'πέμπτη φάλαγγα', υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα ότι «πρέπει οι Έλληνες ενωμένοι να τους διαψεύσουμε όλους αυτούς και να επιβεβαιώσουμε αυτό που έχουμε πετύχει και αυτό που μπορούμε να πετύχομε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Πηγή: nooz.gr