Βαθμολογία

Οι Αρχές φοβούνται μεγάλο χτύπημα

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στις αρχές ασφαλείας μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, επικαλούμενο πηγές των ερευνών, «ο Ξηρός ξαναπέρασε στην παρανομία με σκοπό να στηρίξει ένα μεγάλο χτύπημα που ετοιμάζουν οι ενωμένες πια ομάδες ένοπλης βίας».

Oι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «επιδιώκουν δυναμική επανεμφάνιση στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, θέλουν ένα εντυπωσιακό γεγονός με διεθνή αντίκτυπο, προπαρασκευάζουν τη ρεβάνς της ήττας του 2002».

Οι Αρχές εκτιμούν ότι συντονίζονται ασύλληπτα μέλη της 17Ν, ο Μαζιώτης και τα υπολείμματα του «Επαναστατικού Αγώνα», των «Πυρήνων» και της «Σέχτας», αλλά και ποινικοί όπως ο Παλαιοκώστας.

Μεταμφιεσμένος σε ιερέα

Σε όλες τις κατευθύνσεις στρέφονται οι έρευνες για τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, κατάφερε να εξαφανιστεί μεταμφιεσμένος σε ιερέα.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, όταν βγήκε από το αυτοκίνητο του συγγενή του στην πλατεία Αττικής, χάθηκε μέσα στο πλήθος, φορώντας ράσα. Κίνηση, η οποία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, πόσο καλά σχεδιασμένη ήταν η απόδρασή του.

Πίσω του πάντως άφησε το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς την κάρτα sim, το οποίο εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι του αδερφού του Βασίλη στη Θεσσαλονίκη. Η συσκευή έχει ήδη μπει στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν νέα στοιχεία.

Εξάλλου, τόσο η αδελφή του, που κατοικεί στην Αθήνα, όσο και η νεαρή εκπαιδευτικός, με την οποία είχε στενές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, δεν έδωσαν κανένα νέο στοιχείο στις έρευνες των αστυνομικών. Η 27χρονη εκπαιδευτικός είπε στους αστυνομικούς ότι από την προηγούμενη άδειά του ο 56χρονος δραπέτης της είχε ζητήσει να μην βλέπονται πια, με τη δικαιολογία ότι η σχέση τους δεν έχει μέλλον, αφού εκείνος είναι στη φυλακή.