Βαθμολογία

Περικάρπιο που καταγράφει τη ζωή μας

Την ιδέα της αδιάκοπης καταγραφής της ανθρώπινης δραστηριότητας, φυσικής και της διαδικτυακής, λανσάρει η Sony Mobile στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2014, στο Λας Βέγκας.

Το περικάρπιο, που αφαιρείται μόνο για να φορτιστεί κάθε πέντε ημέρες, θα καταγράφει πόσο χρόνο περπατήσαμε, τρέξαμε, οδηγήσαμε, κοιμηθήκαμε, που πήγαμε, ποιες φωτογραφίες τραβήξαμε, ποια μηνύματα ανταλλάξαμε και με ποιους -συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής δικτύωσης-, ποια μουσική ακούσαμε ή ποια παιχνίδια παίξαμε.

Η παρουσίαση έγινε από τον Kunimasa Suzuki, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Sony Mobile Communications, ο οποίος φορούσε στον καρπό του χεριού του ένα πλαστικό βραχιόλι, το SmartBand βασισμένο στο τσιπ Sony Core. Το περικάρπιο καταγράφει όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα και την κίνηση, και τα στοιχεία συγκεντρώνονται σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που ονομάζεται LifeLog app.

Η λογική πίσω από αυτή την αδιάκοπη και αυτοματοποιημένη καταγραφή είναι να έχουμε τη δυνατότητα να "βλέπουμε πόσο ζούμε" ώστε να θέτουμε στόχους για την βελτίωση της σωματικής μας (ή και κοινωνικής) κατάστασης.

Πηγή: antenna.gr