Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης: Ανανέωσε για δύο χρόνια ο Αλόνσο

Με κάθε επισημότητα, ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Τσάβι Αλόνσο με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 32χρονος Ισπανός μέσος, το συμβόλαιο του οποίου με την βασίλισσα έληγε το προσεχές καλοκαίρι, θα παραμείνει κάτοικος Μαδρίτης μέχρι και το καλοκαίρι του 2016.

Έτσι μπήκε τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από το «Μπερναμπέου». “Όταν άρχισα να παίζω ήθελα να ελέγξω την κατάστασή μου, τι επίπεδο επίδοσης μπορώ να πιάσω. Ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση. Δεν ήθελα να την λάβω εκ του ασφαλούς, χωρίς να είμαι σε άριστη κατάσταση, παρόλο που ο σύλλογος έκανε την απόφαση να μοιάζει κάτι το εύκολο. Υπήρξε αμοιβαίος σεβασμός και εγώ αυτό το εκτιμώ”, είπε κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου ο Αλόνσο.

Για τον Τσάβι Αλόνσο είχε δείξει ενδιαφέρον η μισή Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον διεκδικούσαν μεταξύ άλλων η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για κάθε χρόνο του νέου συμβολαίου του, ο Τσάβι Αλόνσο θα εισπράξει έξι εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχει και επιλογή ανανέωσης για άλλον ένα χρόνο.