Βαθμολογία

Ανέλαβε την Κύπρο ο Πάμπος Χριστοδούλου

Η ομοσπονδία ανακοινώνει την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών. Ο νέος μας Ομοσπονδιακός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργίας με την ΚΟΠ και θα καθοδηγήσει την Εθνική Κύπρου στις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1967 στη Λευκωσία και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Δόξας Κατωκοπιάς, του Ολυμπιακού Λευκωσίας και της ΑΕΚ Λάρνακας. Άρχισε την προπονητική του καριέρα στη Δόξα Κατωκοπιάς και ακολούθως δούλεψε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, στην ΑΕΛ και στην Ανόρθωση.

Κορύφωση της προπονητικής του καριέρας ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας με την ΑΕΛ τη σεζόν 2011 - 2012 για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, ενώ στη συνέχεια οδήγησε την ομάδα της Λεμεσού στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Χριστοδούλου δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας που μου εμπιστεύτηκαν την τιμητική θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να πετύχουμε το καλύτερο για την Εθνική μας. Ξεκινούμε μια νέα προσπάθεια εν όψει της διοργάνωσης της προκριματικής φάσης του EURO 2016 και με σκληρή δουλειά θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις που θα βάλουν την Εθνική μας σε σωστό δρόμο με καλύτερες προοπτικές».