Βαθμολογία

Έφυγε ο μεγάλος Γ. Κόρος!

Η είδηση αυτή έγινε μόλις γνωστή και έχει αρχίσει να διαρρέεται στα δημοσιογραφικά site . Ένας μεγάλος μουσικός έφυγε. Ο Γιώργος Κόρος ήταν ένας από τους σπουδαιότερος εκφραστές της ελληνικής μουσικής παράδοσης στο βιολί. Γεννήθηκε το 1923 στους Ανδρωνιάνους Εύβοιας. Ο πατέρας του Νικόλαος, ιεροψάλτης, τον γαλούχησε με Βυζαντινές μελωδίες.. Έφυγε από την ζωή στα 91 του χρόνια και έζησε μοναδικές στιγμές και πολλές επιτυχίες.

Σε ηλικία 12 ετών έπαιξε για πρώτη φορά σε πανηγύρι. Από το 1947 που ανέβηκε για πρώτη φορά σε πάλκο, κατάφερε να συνεργαστεί με πολλά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: από τον εκπρόσωπο του δημοτικού τραγουδιού Γιώργο Παπασιδέρη , ο οποίος τον έβαλε στην Columbia να παίζει σε δίσκους, μέχρι τους Ρόζα Εσκενάζυ , Ρίτα Αμπατζή , Μήτσο Αραπάκη , Στέλιο Καζαντζίδη , Καίτη Γκρέι , Γιώτα Λύδια , Πάνο Γαβαλά , Μανώλη Αγγελόπουλο , Χάρις Αλεξίου , Γιώργο Νταλάρα , Γλυκερία , Ελένη Βιτάλη , Δημήτρη Ζάχο , Αλέκο Κιτσάκη , Σοφία Κολλητήρη , Στάθη Κάβουρα , Τασία Βέρρα , Μάκη Χριστοδουλόπουλο , Σοφία Εμφιετζή και πολλούς άλλους.

Ο Γιώργος Κόρος έγραψε περίπου 1200 τραγούδια, ενώ στο ενεργητικό του έχει πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Με την σύζυγό του Ασημίνα απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νικόλαο και την Κατερίνα Κόρου. Πνευματικά του παιδιά, τα οποία ο ίδιος έβγαλε στο τραγούδι είναι οι Σοφία Κολλητήρη, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Βάσω Χατζή και άλλοι. Η κηδεία του θα γίνει παρουσία πολλών φίλων και συναδέλφων του που θα τραγουδήσουν άνω από το μνήμα του την ώρα της ταφής.

Πηγή: newspistol.com