Βαθμολογία

Νέα οδική σύνδεση μεταξύ Λάρισας-Τρικάλων

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του δρόμου Βερδικούσια – Λογγά με προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ.

Κώστας Αγοραστός: «Είναι έργο τουριστικό, περιβαλλοντικό, που διευκολύνει τη μετακίνηση κτηνοτρόφων και αγροτών, έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της υπαίθρου»

Νέα οδική σύνδεση αποκτούν οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων καθώς εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η κατασκευή του δρόμου Βερδικούσια – Λογγά προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ. Οι σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου και Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο αυτό αποτελούσε αίτημα 35ετίας καθώς οι αρχικές μελέτες, που είχαν συνταχθεί από την τότε ΜΟΜΑ, τροποποιήθηκαν αρκετές φορές, χρηματοδότηση δεν υπήρχε, ενώ «αγκάθι» αποτέλεσε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία. Το έργο αφορά την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση τμήματος 7,5 χιλιομέτρων, ενώ με προηγούμενη εργολαβία εκτελέστηκαν τα 2,3 χλμ. της οδού.