Βαθμολογία

Ανακοίνωση της ΑΕΔ Νίκαιας για το ματς με τον Αχιλλέα Φαρσάλων

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου δίκαια μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει αποφράδα ημέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας ύστερα από τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν οργανωμένοι φίλαθλοι του Αχιλλέα Φαρσάλων στο γήπεδο της Νίκαιας. Επεισόδια που γυρίζουν το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω, σε άνυδρες εποχές. Με την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΔ Νίκαιας – Αχιλλέας Φαρσάλων οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Αχιλλέα που μετακινήθηκαν στη Νίκαια με λεωφορείο (μήπως το ναύλωσε η ομάδα των Φαρσάλων;) άρχισαν εν χορώ να υβρίζουν με απερίγραπτα εμετικά συνθήματα τους ποδοσφαιριστές , τον προπονητή και τους φιλάθλους της Νίκαιας, χωρίς να λάβουν υπόψη τους την παρουσία στο γήπεδο δεκάδων γυναικών και μικρών παιδιών. Συνθήματα τρισάθλια εμπνευσμένα από νοσηρούς εγκεφάλους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ τα συνθήματα πλήθαιναν άρχισε η συντονισμένη ρίψη δεκάδων πλαστικών μπουκαλιών, κροτίδων και άλλων αντικειμένων, (που προφανώς είχαν μαζί τους), θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, των ανθρώπων που είχαν την “ατυχία” να βρίσκονται στον πάγκο της ομάδας.

Όταν ο παρευρισκόμενος με την ιδιότητα του φιλάθλου - κάτι που πράττει συχνά - δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας προσπάθησε να τους συνετίσει, δέχτηκε επίθεση και προπηλακίστηκε ( όπως η φωτογραφία το αποδεικνύει) από τους εγκληματικούς χούλιγκαν του Αχιλλέα. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα γιατί μια ομάδα φιλάθλων έσπευσε να προστατέψει το δήμαρχο. Και εδώ τίθεται το σαφές ερώτημα προς τη διοίκηση των Φαρσάλων και προς όλους τους φιλάθλους του νομού που διαθέτουν τον κοινό νου: Είναι δυνατόν ο δήμαρχος Κιλελέρ να προκάλεσε με τη συμπεριφορά του τους ανεγκέφαλους νεαρούς των Φαρσάλων; (Περισσότερες φωτογραφίες των επεισοδίων, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, δείτε στο www.aednikaias.gr/φωτογραφίες). Μετά το τέλος του αγώνα οι ανεγκέφαλοι οπαδοί του Αχιλλέα (κάποιος μάλιστα είχε σκαρφαλώσει στη στέγη των αποδυτηρίων) απέκλεισαν τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και μέλη της διοίκησης της ομάδας μας στα αποδυτήρια, πάνω από μια ώρα, εκτοξεύοντας το γνωστό υβρεολόγιο και απειλώντας τους για την “τύχη” που θα τους επιφυλάξουν όταν επισκεφτούν τα Φάρσαλα σε προσεχή αγώνα.

Πρωτόγνωρα γεγονότα. Ας απαντήσει η διοίκηση των Φαρσάλων εάν ποτέ στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου καταγράφτηκε το γεγονός η γηπεδούχος ομάδα να είναι αποκλεισμένη στα αποδυτήρια της από χούλιγκαν της αντίπαλης ομάδας. Ευτυχώς με την έλευση της αστυνομίας λύθηκε η πολιορκία του προπονητή, των ποδοσφαιριστών και των μελών της διοίκησης της ΑΕΔ Νίκαιας. Στον αγωνιστικό χώρο εξίσου προκλητική ήταν η συμπεριφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών του Αχιλλέα οι οποίοι όχι μόνο συναινούσαν στα υβριστικά συνθήματα αλλά με χαρακτηριστικές χειρονομίες παρότρυναν τους ανεγκέφαλους της κερκίδας να εντείνουν το έργο τους. Προκλητική ήταν επίσης η συμπεριφορά του προπονητή των Φαρσάλων κ. Τριανταφυλλόπουλου ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την ανοχή του παρατηρητή και των διαιτητών, τέσσερις φορές βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας μας για να εγκαλέσει τον προπονητή μας κουνώντας του απειλητικά το δάχτυλο (όπως η φωτογραφία που δημοσιεύεται, το αποδεικνύει.) Συμπεριφορές που μόνο θλίψη προκαλούν γιατί προέρχονται από ανθρώπους ενός συλλόγου που στο παρελθόν κόσμησαν εξαίρετου ήθους ποδοσφαιριστές όπως ο αείμνηστος τερματοφύλακας Κώστας Παπαδογούλας, ο Αντώνης Αρβανιτοζήσης, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και τόσοι άλλοι.

Συμπεριφορές για τις οποίες οφείλουν να “λογοδοτήσουν” στην ευρύτερη κοινωνία των Φαρσάλων η οποία επανειλημμένως έδειξε ότι ξέρει να τιμά την ιστορία του τόπου της, ζωντανό κομμάτι της οποίας είναι και ο Αχιλλέας. Για όσα παραθέσαμε επικαλούμαστε τη μαρτυρία ενός έμπειρου παράγοντα του τοπικού ποδοσφαίρου και μέλος της ΕΠΣΛ του κ. Β. Κυριτσάκα ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα στο γήπεδο της Νίκαιας. Όλα τα παραπάνω θλιβερά συμβάντα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Αχιλλέα είχε οργανώσει διαφορετικά το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας και είχε καταφέρει να απομονώσει τους ανεγκέφαλους φιλάθλους. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε υπεύθυνο και προειδοποιούμε ότι εάν δε ληφθούν από την ΕΠΣΛ τα ανάλογα μέτρα τότε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα βαδίσει σε επικίνδυνους ατραπούς και η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων θα τίθεται σε κίνδυνο. Κύριοι της ΕΠΣΛ, “οι καιροί ου μενετοί”.

Ο Πρόεδρος Ο Δημοσίων σχέσεων Ο Γεν. Γραμματέας Αθ. Νασιακόπουλος Στ. Καραφέριας Νικ. Σακελλαρίου