Βαθμολογία

Κορυφαίος του 2013 ο Νόιερ!

Έπειτα από πέντε συναπτά έτη κυριαρχίας του Ίκερ Κασίγιας, ο Μάνουελ Νόιερ ψηφίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στατιστικής του Ποδοσφαίρου ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς που πέρασε

Ο «Κέρβερος» της Μπάγερν Μονάχου εκθρόνισε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε την πρώτη θέση στη βαθμολογία με τους κορυφαίους πορτιέρε του πλανήτη, όπως αυτή ορίζεται από την IFFHS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στατιστικής του Ποδοσφαίρου)!

Μέσα στο 2013 ο Νόιερ βοήθησε τους Βαυαρούς να κάνουν το Treble, πανηγυρίζοντας και ο ίδιος το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γερμανίας, καθώς και το Champions League! Η σιγουριά που πρόσφερε στους αμυντικούς της Μπάγερν ήταν ασύγκριτη και αυτό φάνηκε από την άνεση με την οποία οι Βαυαροί κατέκτησαν τους τρεις τίτλους της σεζόν 2012-13, νικώντας μεταξύ άλλων και τη Μπαρτσελόνα με το επιβλητικό 4-0 στο Μόναχο!

Δεύτερος στη λίστα τερμάτισε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ο οποίος ήταν για ακόμη μια χρονιά εξαιρετικός με τα χρώματα της Γιουβέντους, ενώ την κορυφαία τριάδα «κλείνει» ο Πετρ Τσεχ της Τσέλσι. Ο Νόιερ είναι ο πρώτος έπειτα από πέντε σερί χρόνια (2008, 2009, 2010, 2011, 2012) που εκθρονίζει τον Ίκερ Κασίγιας, με τον τελευταίο να παίρνει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ελέω Ζοζέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι. 

Πηγή: onsports.gr