Βαθμολογία

5.124 επανασυνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΗ

Συνολικά 5.124 νοικοκυριά είχαν επανασυνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ έως τις 2 Ιανουαρίου, για την προστασία των ευπαθών ομάδων εν μέσω χειμώνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στην πρώτη φάση επανασυνδέθηκαν 3.866 νοικοκυριά, ενώ τις τελευταίες ημέρες, μετά από αιτήματα που κατέθεσαν 173 Δήμοι δόθηκε ρεύμα σε ακόμη 1.258 σπίτια. Τα αιτήματα εξετάζονται από ειδικές επιτροπές, οι οποίες όμως δεν εγκρίνουν επανασυνδέσεις σε εξοχικές κατοικίες, μόνο σε κύριες.

Όσον αφορά το μέτρο για τη δωρεάν παροχή ρεύματος τις ημέρες έντονης αιθαλομίχλης σε οικιακούς καταναλωτές που δεν υπερβαίνουν τις 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αυτό αφορά 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, των οποίων σήμερα η μέση κατανάλωση, είναι 1.400 κιλοβατώρες. Η δωρεάν ηλεκτροδότηση θα ισχύει για τις ημέρες που η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Το κόστος του μέτρου που ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ. Θα καλυφθεί απο τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το καθαρό όφελος για κάθε νοικοκυριό εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 ευρώ.

Η έκπτωση θα υπολογίζεται μεσοσταθμικά. Η αφαίρεση του ποσού θα γίνεται στο τέλος του τετράμηνου από τη ΔΕΗ και θα αναγράφεται η ακριβής έκπτωση πάνω στο λογαριασμό του κάθε καταναλωτή.

Πηγή: skai.gr