Βαθμολογία

Το «Κίνημα του ενός ευρώ»

Ένα περίεργο, δυσνόητο «κίνημα» έκανε την εμφάνισή του σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας από τα μέσα του Δεκέμβρη.Είναι το «Κίνημα του ενός ευρώ». Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του, οδηγοί μαζεύονται σε μεγάλες ομάδες εκατοντάδων ανθρώπων και καταθέτουν, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ένα ευρώ ο καθένας, ως τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό τους.

Η λογική είναι «τόσο αξίζουν οι δρόμοι στην Ελλάδα, το οδικό δίκτυο είναι άθλιο και τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν την ανταποδοτικότητα που αντικατοπτρίζει η λέξη "τέλος"». Το περίεργο αυτό κίνημα πήρε διαστάσεις, όσο πλησίαζαν οι τελικές προθεσμίες για την πληρωμή της συγκεκριμένης οφειλής.

Στην Κέρκυρα συμμετείχαν 1.200 άτομα, στη Φωκίδα πλησίασαν τους 2.000, στο Αγρίνιο 1.500 οδηγοί κατέθεσαν από ένα ευρώ, στο Ηράκλειο το Κίνημα είχε μεγάλη απήχηση. Το αμφίβολο είναι αν αυτή η πρωτοβουλία θα έχει την αναμενόμενη... ανταποδοτικότητα.

«Δεν έχει καμία ισχύ το επιχείρημά τους», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών, Αβραάμ Πανίδης.

«Τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να πληρωθούν, οι υποσχέσεις των διοργανωτών ότι στο δικαστήριο θα δικαιωθούν όσοι συμμετέχουν έχουν νομικά κενά. Το οδικό δίκτυο σαφώς δεν είναι καλό, είναι όμως πολύ καλύτερο τα τελευταία δέκα χρόνια. Τότε πλήρωναν όλοι οι οδηγοί τα τέλη, τώρα γιατί να μην τα πληρώσουν»;

Το μόνο βέβαιο είναι πως η απάντηση θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αφού οι υποκινητές της δράσης αυτής περιμένουν τα ειδοποιητήρια της εφορίας για να καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

Πηγή: newpost.gr