Βαθμολογία

Μειώθηκαν 80% τα τροχαία στη Β. Ελλάδα

Σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο γεγονός που αποδίδεται στην ολοκλήρωση της κατασκευής της Εγνατίας Οδού και στους κάθετους άξονές της, αλλά και στην οικονομική κρίση που αποτρέπει τις συχνές και μεγάλες μετακινήσεις λόγω κόστους.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ», Πάρις Σαββαϊδης, μιλώντας στην ημερίδα, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Οδική Ασφάλεια: Πρόληψη και Διαχείριση Ατυχημάτων».

Επίσης στην ημερίδα που διοργάνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης ο κ. Σαββαϊδης είπε ότι το έτος 2000, προτού ακόμα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας της Εγναίας κατά μήκος της οδικής διαδρομής Ηγουμενίτσα – Κήποι Έβρου, σημειώθηκαν 100 θανατηφόρα ατυχήματα, ενώ πέρυσι μόλις 17. Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας του παλιού οδικού δικτύου είναι και το γεγονός ότι πριν από την κατασκευή της Εγνατίας, στο τμήμα του επαρχιακού δρόμου Καβάλα – Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους κατά μέσο όρο 18 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίζονταν, ενώ σήμερα τα τροχαία ατυχήματα, στο κομμάτι αυτό της διαδρομής αποτελούν πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, από το βήμα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στα έργα επανακίνησης των αυτοκινητοδρόμων που βρίσκονται σε εξέλιξη και υπογράμμισε ότι η παράθεση των έργων δεν αποτελεί έναν απολογισμό, αλλά, όπως είπε, κυρίως μια απόδειξη ότι υπάρχει μια Ελλάδα που προσπαθεί, παράγει και δικαιούται να ελπίζει.

Πηγή: ΑΜΠΕ