Βαθμολογία

Δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών στον Γουόκερ

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ στον οργανισμό του διάσημου ηθοποιού Πολ Γουόκερ που έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο σε τροχαίο δυστύχημα.  Έτρεχε υπερβολικά γρήγορα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Ο 40χρονος πρωταγωνιστής των ταινιών «The Fast and the Furious» (Οι Μαχητές Των Δρόμων), Πολ Γουόκερ και ο 38χρονος φίλος του Ρότζερ Ρόντας ήταν «καθαροί» από αλκοόλ και ναρκωτιές ουσίες, περιλαμβανομένων της κοκαΐνης, οπιούχων σκευασμάτων και της μαριχουάνας, σύμφωνα με την  ιατροδικαστική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο θάνατος των δύο ανδρών χαρακτηρίστηκε «δυστύχημα». Ο Γουόκερ απεβίωσε από τα πολλαπλά τραύματα και εγκαύματα που υπέστη και ο Ρόντας από «πολλαπλές κακώσεις», τονίζεται στην ίδια έκθεση.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες είχε προσκρούσει σε ένα δέντρο και είχε τυλιχθεί στις φλόγες στην πόλη Σάντα Κλαρίτα της βόρειας Καλιφόρνιας. Η τελική έκθεση των ιατροδικαστών αποκαλύπτει, επίσης, ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 160 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο οδηγός και φίλος του Πολ Γουόκερ, Ρότζερ Ρόντας την ώρα του δυστυχήματος «οδηγούσε την κόκκινη Porsche Carrera GT με ταχύτητα, περίπου στα 160 χιλιόμετρα την ώρα». Τότε, «για άγνωστους λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος» τονίζεται στην έκθεση  και προστίθεται ότι το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς …κόπηκε στα δύο και το μεγαλύτερο μέρος του οχήματος μετατράπηκε σε στάχτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters