Βαθμολογία

Ο Τσακμακίδης έφερε πρόωρα την…«άνοιξη» στον Απόλλωνα!

Ο Απόλλων Λάρισας επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα! Το απόγευμα του Σαββάτου επικράτησε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης του Όλυμπου/Μύτικα Καλυβίων με σκορ 3-0.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο και μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρια καθώς και άλλες κλασσικές ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα γκολ.

Ντεμπούτο με πολύ καλή εμφάνιση για τον Απόλλωνα οι Μίμης Τσακμακίδης (ο κορυφαίος του ματς) και ο νεαρός Σούλι. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλό.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Στο 4’ οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Μετά από κερδισμένη κόντρα, ο Καρβούνης από κοντά ανοίγει το σκορ. Στο 25’ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε τετ α τετ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπούνα για τους φιλοξενούμενους εκτέλεσε το φάουλ, με τον τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα. Ένα λεπτό μετά ο Ράμος δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει το 1-1. Στο 38’ από φάουλ του Τσακμακίδη, ο Κολοβός από κοντά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58’ ο Τσακμακίδης κάνει ένα καλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα από τα Καλύβια να διώχνει δύσκολα. Στο 63’ ξανά ο Τσακμακίδης έδωσε μισό γκολ στον Αντωνόπουλο, με τον τελευταίο από πλάγια αριστερά να κάνει το 2-0.

Στο 65’ από πλάγια ο Τσακμακίδης έδωσε στον Κολοβό, που δεν μπόρεσε να βάλει το γκολ από κοντά. Στο 66’ έγινε το 3-0. Η φάση ξεκίνησε από τον Καρβούνη που δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Μάνο από θέση τετ – α – τετ. Στη συνέχεια της φάσης ο Κολοβός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εύκολα…

Στο 75’ ο Τσακμακίδης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Καρβούνη ο οποίος δεν μπόρεσε ξανά να νικήσει τον Μάνο. Ο Απόλλων Λάρισας από το 77’ έμεινε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αντωνόπουλος.

*Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, στη μνήμη του Σταύρου Τουρλακόπουλου και Διονύση Τόμπορη που πριν λίγες ημέρες έφυγαν από την ζωή.

Απόλλων Λάρισας: Ρεσίτης, Μαρούδης (75’ Βαϊόπουλος), Ραμπέλι, Σούλι, Εμμανουήλ, Παππάς, Καρβούνης, Σάλα (70’ Βακαλάς), Κολοβός, Αντωνόπουλος, Τσακμακίδης (84’ Πατσούρας).

Όλυμπος/Μύτικας Καλυβίων: Μάνος, Παπαδήμος (67’ Γκαβαλιάγκας), Νταμπόσης, Ράμος, Δράκος, Σιαμάτρας (70’ Καραγιάννης), Πουρουτίδης, Μάρκου (46’ Κουτσογιάννης), Κατσαμάκας, Μπούνα, Μπόλικα.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Χατζηλιώντας, Πιτσαρή.