Βαθμολογία

Kατάφερε να εξοργίσει τη NASA

Θεωρείται μία από τις πιο ταλαντούχες, όμορφες και επιτυχημένες τραγουδίστριες στον κόσμο, ωστόσο, η Beyonce κατάφερε να εξοργίσει τη NASA σε βαθμό που υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας αεροναυτικής και διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά και πολλοί αστροναύτες έκαναν δηλώσεις για να της εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους! Τι έκανε όμως η Beyonce και ενόχλησε τόσο πολύ τη NASA;

Στο νέο της βίντεο κλιπ για το τραγούδι «XO», η τραγουδίστρια χρησιμοποίησε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τα έξι τραγικά δευτερόλεπτα της έκρηξης του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ το 1986, η οποία είχε κοστίσει τη ζωή σε επτά αστροναύτες.

«Η επιλογή αυτού του ιστορικού και τραγικού ηχητικού ντοκουμέντου είναι ακραία. Είναι σαν να μετατρέπεις σε ποπ μελωδία την ανακοίνωση της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι ή τις κλήσεις για βοήθεια από τους Δίδυμους Πύργους», δήλωσε στέλεχος της NASA.

Επίσης, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC δεκάδες αστροναύτες, στους οποίους, ωστόσο, δεν επετράπη να μιλήσουν δημοσίως, εξέφρασαν ανώνυμα την θλίψη και την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Beyonce.

Από την πλευρά της, η Beyonce, υπεραμύνθηκε της επιλογή της, αναφέροντας ότι επέλεξε να βάλει το  ηχητικό στο βίντεο κλιπ της με την ελπίδα να μην ξεχαστεί ποτέ το πλήρωμα του Τσάλεντζερ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Beyonce: «Η καρδιά μου είναι με εκείνους που έχασαν τους δικούς τους στην τραγωδία του Τσάλεντζερ. Το τραγούδι γράφτηκε με σκοπό να θεραπεύσει όσους έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα και να μας θυμίζει πως, όσα απρόοπτα κι αν συμβούν, πρέπει να εκτιμούμε το κάθε λεπτό που περνάμε με εκείνους που αγαπάμε. Το ηχητικό μπήκε στο clip ως φόρος τιμής στο πλήρωμα του Τσάλεντζερ, με την ελπίδα να μην ξεχαστεί ποτέ!».