Βαθμολογία

«Τα τελευταία μου Χριστούγεννα ως προπονητής της Μίλαν»

Τα τελευταία του Χριστούγεννα ως προπονητής της Μίλαν πέρασε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην «Gazzetta dello Sport». Μάλιστα, ο 46χρονος τεχνικός, ο οποίος διάγει την τέταρτη σεζόν του στον πάγκο των «ροσονέρι», παραδέχθηκε ότι δεν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να συνεχίσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο σύλλογο.

«Αυτά είναι σίγουρα τα τελευταία μου Χριστούγεννα στη Μίλαν» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής και αυτό πραγματικά δεν είναι δικό μου πρόβλημα».
Η Μίλαν είναι 13η στην κατάταξη του ιταλικού πρωταθλήματος, με 19 βαθμούς σε 17 αγώνες και μόλις τέσσερις νίκες, ενώ βρίσκεται 19 βαθμούς πίσω από την -τρίτη της βαθμολογίας- Νάπολι, η οποία παίρνει αυτή τη στιγμή το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης, οι «ροσονέρι» δεν είχαν σταθερή απόδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου σημείωσαν μόνο δύο νίκες στο πλαίσιο του ομίλου, ωστόσο κατάφεραν να προκριθούν στους «16», όπου μάλιστα είναι η μοναδική ιταλική ομάδα που συνεχίζει στη διοργάνωση. «Ρεαλιστικά, δεν ξέρω πόσο μακριά μπορούμε να πάμε στην Ευρώπη, αλλά έχουμε καλές πιθανότητες να φτάσουμε στους προημιτελικούς» επισήμανε ο Αλέγκρι για τις αναμετρήσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «16» και συμπλήρωσε: «Πολλά μπορούν να αλλάξουν από τώρα μέχρι τον Φεβρουάριο».

Στο μεταξύ, σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sky Sports Italia», ο Αλέγκρι παραδέχθηκε: «Οι τελευταίοι τέσσερις μήνες στο πρωτάθλημα ήταν καταστροφικοί. Για το νέο έτος, πρέπει να προσπαθήσουμε και να φτάσουμε την τρίτη θέση. Είναι ένα τεράστιο χάσμα, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, ακόμη κι αν γνωρίζουμε πως αυτό θα είναι δύσκολο».