Βαθμολογία

6 τρόποι για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας

Μετά τις γιορτές ακολουθεί αυτή η περίοδος που, όσο ποτέ άλλοτε, νιώθουμε την ανάγκη να γυμναστούμε, να κάνουμε σωστή διατροφή, να είμαστε ενεργοί, να χάσουμε τα περιττά κιλά. Με 6 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε καθημερινά μπορείτε να βάλετε μπρος τον μεταβολισμό.

1. Ξεκινήστε (ή συνεχίστε από εκεί που το αφήσατε) το τρέξιμο: Όχι μόνο βοηθά τον μεταβολισμό, αλλά καθυστερεί σημαντικά και τη γἠρανση.

2. Σηκώστε βάρη: Κρατώντας τους μυς σας γυμνασμένους και λεπτούς, κρατάτε και τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση. Προσπαθήστε για 20 λεπτά προπόνησης με βάρη τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

3. Καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις: Η γρήγορη εναλλαγή ρυθμών μπορεί μέχρι και να διπλασιάσει τον ρυθμό του μεταβολισμού σας!

4. Τρώτε συχνά: Το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια για να χωνέψει και τα συχνά, μικρά σνακ (περίπου 200 θερμίδες το καθένα) βοηθά στο να κρατάτε τον μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα. Μην κόβετε τις θερμίδες, απλά μοιράστε τις σε πολλά γεύματα.

5. Πίνετε πολύ νερό: Λες και δεν το έχετε εμπεδώσει τόσο καιρό.

6. Γεμίστε τη διατροφή σας με φυτικές ίνες: Δεν χωνεύονται εύκολα και αυτό είναι καλό γιατί ξοδεύετε περισσότερη ενέργεια και έτσι ο μεταβολισμός σας «τρέχει». Βάλτε στόχο τα 25 με 30γρ. καθημερινά.