Βαθμολογία

Yλικά που δίνουν γεύση σε ένα υγιεινό γεύμα

Ένα υγιεινό γεύμα δεν είναι πάντα γευστικό. Μπορούμε όμως να το απολαύσουμε εξίσου αν βάλουμε λίγη φαντασία! Δείτε ποια υλικά δίνουν γεύση σε ένα υγιεινό πιάτο, ενώ παράλληλα μας παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

1. Αποξηραμένα φρούτα

Οι σταφίδες, τα αποξηραμένα μούρα, τα βερίκοκα και τα σύκα ταιριάζουν εξαιρετικά με τη βρώμη και τα δημητριακά.

2. Ανάλατοι ξηροί καρποί και σπόροι

Αντί για τα κρουτόν, μια καλή ιδέα για τις σαλάτες είναι οι ξηροί καρποί. Εκτός από τη σαλάτα, οι ξηροί καρποί ταιριάζουν με το γιαούρτι, τα δημητριακά και τα ψητά λαχανικά.

3. Ποπ κορν

Είναι ένα υγιεινό σνακ χωρίς πολλές θερμίδες. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για το πανάρισμα στο κοτόπουλο ή τα θαλασσινά.

4. Αβοκάντο

Μπορούμε να το επιλέξουμε αντί για τη μαγιονέζα στα σάντουιτς και τις σαλάτες. Αυτή η υπερ-τροφή καταπολεμά τη φλεγμονή που προκαλεί το κόκκινο κρέας.

5. Μουστάρδα

Η μουστάρδα επιτρέπεται σε κάθε δίαιτα, καθώς μας δίνει ελάχιστες θερμίδες. Συνδυάζεται υπέροχα με κάθε σαλάτα, κρέας και σάντουιτς.

Πηγή: onmed.gr