Βαθμολογία

Α’ ΕΠΣΛ: Μακάρι ο ανταγωνισμός να είναι ίδιος και στο νέο έτος

Κατά κοινή παραδοχή, το φετινό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας του Νομού Λάρισας, είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων, καθώς αρκετές ομάδες συνωστίζονται από την αρχή της σεζόν στις πρώτες θέσεις, χωρίς να υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά ανάμεσα τους.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Βέβαια, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στις τελευταίες θέσεις, όπου το μόνο σίγουρο είναι πως αρκετές ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Θα λέγαμε, ότι η κατηγορία φέτος, βάσει της βαθμολογίας, χωρίζεται σε δύο γκρουπ ομάδων. Από την μία, αυτές που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και από την άλλη αυτές που θέλουν να σώσουν την χρονιά, ενώ δύσκολα εντοπίζεται ομάδα, που με βάση την μέχρι τώρα βαθμολογική της συγκομιδή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βαθμολογικά αδιάφορη.

Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή όμως και όπως είναι λογικό από την κορυφή της βαθμολογίας. Φέτος, κατά κοινή παραδοχή, δεν υπάρχει το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς μέχρι στιγμής Δήμητρα Γιάννουλης και Φαλανιακός, έχουν κονταροχτυπηθεί για την πρώτη θέση, με την ομάδα της Γιάννουλης να τερματίζει πρώτη στον πρώτο γύρο.

Από την άλλη, η ομάδα του Φαλανιακού, ήταν πρώτη κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά κάποια αρνητικά αποτελέσματα όπως επίσης και η ήττα από την Δήμητρα Γιάννουλης, στο ντέρμπι τον οδήγησαν στην δεύτερη θέση μέχρι στιγμής.

Ο Ηρακλής Χάλκης, είναι από τις ομάδες που φέτος έχουν κάνει μια καλή πορεία, βρίσκεται στην τρίτη θέση και είναι αρκετά σταθερή ως προς την απόδοση της, με αποτέλεσμα να αναμένουμε σίγουρα κάτι παρόμοιο στον δεύτερο γύρο.

Η Δόξα Βλαχογιαννίου, είναι σίγουρα η έκπληξη του πρωταθλήματος καθώς βρίσκεται αρκετά ψηλά φέτος, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που πάλεψε για την σωτηρία της και έχει πάρει αρκετά θετικά αποτελέσματα, απέναντι σε ομάδες που στα χαρτιά τουλάχιστον ήταν φαβορί.

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων, ενώ αρχικά ξεκίνησε με στόχο την πρωτιά, στην συνέχεια κάποια αρνητικά αποτελέσματα τον οδήγησαν στο να χάσει έδαφος, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές, φαίνεται να ανακάμπτει και το μόνο που μένει είναι να δούμε, αν θα καταφέρει να μπει και πάλι στο παιχνίδι του τίτλου.

Ο Ηρακλής Λάρισας, είναι μια από τις νεοφώτιστες ομάδες φέτος στην κατηγορία, ωστόσο οι στόχοι του ήταν υψηλοί από το καλοκαίρι. Αρχικά, ξεκίνησε καλά, ωστόσο στην συνέχεια έκανε μια αγωνιστική «κοιλιά». Στην συνέχεια, άλλαξε προπονητή και από ότι φαίνεται τα πράματα αποκαταστάθηκαν στην ομάδα.

Αβέρωφ, Φιλοκτήτης Μελιβοίας και ΑΕΔ Νίκαιας, είναι οι ομάδες που βρίσκονται στην μέση της κατηγορίας, έχοντας από 30 βαθμούς και σίγουρα αποτελούν ομάδες που μπορεί να αποτελέσουν τον αστάθμητο παράγοντα, αλλά και να κάνουν την ζημιά.

Το Μακρυχώρι φέτος, κάνει σαφώς καλύτερη πορεία από πέρυσι, ενώ και ο γειτονικός Παραπόταμος, που είναι νεοφώτιστος στην κατηγορία, βρίσκεται στους 20 βαθμούς και εύκολα ή δύσκολα, θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Σμόλικας Φαλάνης, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας φέτος, καθώς παρά τα αρκετά «βαριά» ονόματα που έχει φέτος η ομάδα, βαθμολογικά βρίσκεται χαμηλά. Σίγουρα, η διακοπή των Χριστουγέννων, θα επηρεάσει αρκετά την ομάδα και θα την βοηθήσει να ανακάμψει και να ανέβει στην βαθμολογία.

Ο Απόλλωνας Λάρισας, φέτος περνάει μια δύσκολη χρονιά, από κάθε άποψη, με ποδοσφαιριστές και προπονητή να παλεύουν μόνοι τους για να κάνουν ότι περισσότερο μπορούν για αυτό το ιστορικό σωματείο.

Το Καλοχώρι, φέτος κάνει μια προσπάθεια να εδραιωθεί στην κατηγορία και μέχρι στιγμής τα πάει καλά, καθώς με έναν αντίστοιχο δεύτερο γύρο θα καταφέρει να παραμείνει.

Στο Ομορφοχώρι, τα πράματα φαντάζουν δύσκολα, μετά και την αποχώρηση του Άρη Καπετάνιου από την ομάδα, απώλεια που εάν δεν αντικατασταθεί γρήγορα, είναι σίγουρο ότι θα κοστίσει στο μέλλον.

Τα Καλύβια και το Αργυροπούλι, κάνουν χαμηλές πτήσεις φέτος, ενώ ιδιαίτερα λυπηρή είναι η θέση στην οποία βρίσκεται ο Π.Ο.Ε., που είναι τελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας, λένε πως αν δεν βρεθεί κάποιος να βοηθήσει την διοίκηση, μέσα στις ημέρες των γιορτών, τότε είναι πολύ πιθανό η ομάδα να σταματήσει.

Τέλος, μιας και φέτος, έγινε πολύ λόγος για την διαιτησία από αρκετές ομάδες που ένιωσαν ότι αδικούνται, εμείς θα ευχηθούμε ο νέος χρόνος, πέρα από υγεία και εκπλήρωση των στόχων, να φέρει και καλύτερες διαιτησίες, στην μεγάλη κατηγορία.