Βαθμολογία

Πυροβόλησαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκε η οικία του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στις 03.30 χωρίς να έχουν προκληθεί τραυματισμοί.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες σταμάτησαν απέναντι από την εξωτερική είσοδο της οικίας και αφού πυροβόλησαν αρκετές φορές έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας που έχει αποκλείσει την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και διεξάγει έρευνες στον τόπο του συμβάντος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αφού εκτιμάται ότι πρόκειται για μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον γερμανό πρέσβη με τον οποίο, νωρίτερα, είχε μιλήσει και ο κ. Δένδιας.

Είναι η δεύτερη φορά που η οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι γίνεται στόχος τρομοκρατών. Η προηγούμενη επίθεση είχε σημειωθεί τον Μάιο του 1999 από την 17Ν. Οι δράστες είχαν εκτοξεύσει ρουκέτα η οποία εξερράγη στη στέγη της πρεσβευτικής κατοικίας, προκαλώντας μόνο ζημιές.