Βαθμολογία

Ισόπαλο το φιλικό στην Τσαριτσάνη

ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (1-1)

Στο μεσοδιάστημα της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το απόγευμα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου, διεξήχθη στο γήπεδο της Τσαριτσάνης σπουδαία φιλική συνάντηση ανάμεσα στον Οικονόμο και την ΠΑΕ Τύρναβος.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι 2 σύλλογοι εκμεταλλευόμενοι το αγωνιστικό κενό των αντίστοιχων πρωταθλημάτων αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το ηλιόλουστο μέσα στην καρδιά του Χειμώνα Κυριακάτικο απόγευμα, προσφέροντας πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα στους 300 περίπου θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το παιχνίδι, αποκομίζοντας ακόμη οι προπονητές πολλά και χρήσιμα οφέλη για τη συνέχεια της πορείας των ομάδων τους.

Οικονόμος και Τύρναβος μοιράστηκαν τέρματα και εντυπώσεις σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και από τις 2 πλευρές, που είχε λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες καθώς και ένα χαμένο πέναλτι από πλευράς Οικονόμου (απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Τυρνάβου).

Υπήρξαν κάποιες καλές στιγμές ένθεν κακείθεν, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, και κοντινές κεφαλιές από σέντρες, μη μπορώντας οι παίχτες τόσο του γηπεδούχου Οικονόμου όσο και του φιλοξενούμενου Τυρνάβου, να παραβιάσουν τις εστίες, εκτός από 2 μόνο φορές (μία για κάθε ομάδα).

Ο Οικονόμος άνοιξε το σκορ (1-0) στο 9΄ με πλασέ του Χάμου, σε μια στιγμή λάθος συνεννόησης της άμυνας του Τυρνάβου, την οποία εκμεταλλεύτηκε επιτυχώς ο μέσος της Τσαριτσάνης. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (1-1) στο 27΄ με χλιαρό πλασέ του Καραγιάννη, εκμεταλλευόμενος και αυτός ολιγωρία της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων.

Ο Οικονόμος είχε σημαντική ευκαιρία με πέναλτι στο 73΄ να περάσει μπροστά στο σκορ, εκτελώντας ο Κουλτσιάκης (κέρδισε ο ίδιος το πέναλτι, ανατρέποντάς τον στη μικρή περιοχή ο Τέλλος) και αποκρούοντας ο τερματοφύλακας του Τυρνάβου Ντάλας.

Άλλες καλές στιγμές για τους γηπεδούχους υπήρξαν στο 3΄ με σουτ του Παναγιώτου που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 52΄ με καλό σουτ του Κουρδή και στο 58΄ με πολύ δυνατό σουτ του Γκουντρουμπή έξω από την περιοχή, καταλήγοντας και αυτά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 15΄ με άστοχη κεφαλιά του Ευαγγέλου μετά από σέντρα του Πούτα, στο 20΄ με κεφαλιά επίσης άστοχη του Μάγγου ύστερα από φάουλ του Καραγιάννη και στο 55΄, 58΄ και 66΄ σε ισάριθμες ενέργειες με πρωταγωνιστή τον Τσούκαλο.


Η αναμέτρηση είχε εορταστικό χαρακτήρα και λόγω των πολύ καλών σχέσεων που διέπουν τα 2 σωματεία, ακόμη εξαιτίας των γιορτινών ημερών, πολύ δε περισσότερο καθώς ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Τσαριτσανιώτη  ποδοσφαιριστή Γιώργο Μητσιμπόνα, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του φορώντας τη φανέλα του Οικονόμου και τερμάτισε τη ζωή του σε ηλικία 35 χρονών (το 1997), αγωνιζόμενος τότε με τα χρώματα του Τυρνάβου. Προς τιμήν του εκλιπόντα, πριν τη σέντρα, όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί με τους διαιτητές μετέβησαν στο σημείο όπου βρίσκεται ανηρτημένη η αφίσα του Γιώργου, εναποθέτοντας λίγα λουλούδια και μέσα σε χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκομένους.

Μετά το παιχνίδι ο Οικονόμος δεξιώθηκε τους παίχτες και τον 2 ομάδων, τους προπονητές, τους παράγοντες και τους διαιτητές στο καφέ CINEMA της κωμόπολης.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Σάρος, Κεραμιδάς και Πάσχος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Γούπος (77΄ Ζήσαρος), Παναγιώτου Διον. (46΄ Τόλιος), Καρακώστας (75΄ Καλαμάς), Καλπίας (46΄ Σιαφαρίκας), Κουμπούρας, Κουρδής, Καραγκούνης (46΄ Κουλτσιάκης), Σκλάβος (46΄ Μπαμπάλης), Γκουντρουμπής (75΄ Μουλτσιάς), Χάμος, Ματούλας (46΄ Κωστούλας). 

ΠΑΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης (35΄ Χαρισούλης και 55΄ Ντάλας), Καραγιάννης Ηλ. (78΄ Καραμπίνας), Πούτας (56΄ Δημολιός), Σιάτρας, Γκαλίτσιος Αλ.(60΄ Τέλλος), Μάγγος, Ντιντής (55΄ Καραμανλής), Σκούπρας, Λίταινας (65΄ Τσακνάκης), Τσούκαλος (78΄ Πέρπερας), Ευαγγέλου (46΄ Παπαχρήστος).

Η διοίκηση του Οικονόμου, ευχαριστεί θερμά την ΠΑΕ Τύρναβος για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετάσχει σε φιλική αναμέτρηση στην Τσαριτσάνη προς τιμήν του Γιώργου Μητσιμπόνα, ευχόμενη στη φίλη και γείτονα ομάδα τα καλύτερα. Ακόμη ευχαριστεί τους διαιτητές της συνάντησης κ Σάρο, Κεραμιδά και Πάσχο καθώς και τον γιατρό αγώνα  κ Βατάλη Κώστα για την αφιλοκερδή παρουσία τους.