Βαθμολογία

Δημοσκόπηση σοκ δείχνει τρικομματική Βουλή

Ανατρεπτικά είναι τα συμπεράσματα δημοσκόπησης που εκπόνησε το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία δείχνουν να προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεύτερη τη ΝΔ, ενώ δίνει κάτω από 3% σε ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5% και ακολουθεί η ΝΔ με μόλις 7,3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι τεράστιο.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Tι θα ψηφίζατε, αν είχαμε εθνικές εκλογές την προσεχή Κυριακή;», το 14,5% των ερωτηθέντων απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 7,3% απαντούν ΝΔ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η επιλογή «άλλο κόμμα» με 10,5%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ).

Αξίζει να σημειωθεί από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ότι ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, αφού φτάνει στο 36,4%. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά και στην παράσταση νίκης, με 37,4% έναντι 34,7% για τη ΝΔ. Η σφυγμομέτρηση πραγματοποιήθηκε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον τηλεοπτικό σταθμό ITV.