Βαθμολογία

1.000 επισκέπτες για τα Χριστούγεννα στο Πήλιο

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες, κατέκλυσαν το προηγούμενο τριήμερο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου, έστω και με λιγοστό χιόνι, λειτούργησε ως πόλος έλξης για Βολιώτες αλλά και επισκέπτες της περιοχής για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα, αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου, έσφυζε από ζωή.
Με απόφαση της Κενταύρων Όρος, τέθηκε σε λειτουργία η πίστα των αρχαρίων και το baby lift. Οι πρώτοι -για τη νέα χιονοδρομική περίοδο- φίλοι του χιονιού, μπορεί να μην επιδόθηκαν σε σκι ή σνόουμπορντ, λόγω μη επαρκούς χιονοκάλυψης, ωστόσο οι 15 πόντοι χιονιού ήταν αρκετοί να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού σε λευκό φόντο. Ωστόσο η  βροχότπωση είχε ως αποτέλεσμα να λιώσει το λιγοστό χιόνι, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί από χθες ούτε η πίστα των αρχαρίων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κενταύρων Όρος, κ. Φίλιππο Χήρα, αύριο και το Σάββατο αναμένεται χιονόνερο. Ασθενής χιονόπτωση προβλέπεται από την Τρίτη - παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το πρωί, ενώ χιονόπτωση προβλέπεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και τη δεύτερη ημέρα.

Στο 70% οι πληρότητες

Στο μεταξύ, κατά μέσο όρο στο 70% διαμορφώθηκαν οι πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα του Βόλου και του Πηλίου για τα Χριστούγεννα.
Στα υψηλής κατηγορίας καταλύματα και σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα, οι πληρότητες άγγιξαν το 90%, χαμηλότερα, όμως, ήταν τα ποσοστά σε μικρότερης κατηγορίας καταλύματα στις υπόλοιπες περιοχές, όπως το ανατολικό Πήλιο.

Η τουριστική κίνηση, ωστόσο, συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, με τους επισκέπτες της ενδιάμεσης περιόδου, να κρατούν «ζωντανά» τουριστικά τα χωριά του Πηλίου. Οι πληρότητες κυμαίνονται περίπου στο 50% έως 60%, ενώ μεγαλύτερη κίνηση αναμένεται για το διάστημα της Πρωτοχρονιάς. Με σύμμαχο τον καιρό, οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι ο νέος χρόνος θα κάνει καλό... ποδαρικό στο Πήλιο.

Πηγή: Ταχυδρόμος