Βαθμολογία

«Έφυγε» ο Νίκος Δημητράτος

Σε ηλικία 71 ετών ο Νίκος Δημητράτος άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/12).
Η κηδεία του Αθηναίου τραγουδιστή και ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί στο Νεκροταφείο του Βύρωνα στις 14.30 την Παρασκευή (27/12) και η οικογένειά του εξέφρασε την επιθυμία, αντί στεφάνων να γίνει προσφορές χρημάτων στην οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

Ο Νίκος Δημητράτος είχε γεννηθεί στις 6 Μαρτίου του 1942 στην Πλάκα και σπούδασε Θέατρο, σολφέζ και βυζαντινή μουσική. Πρωτοεμφανίστηκε το 1971 στο θέατρο με το κλασικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το παραμύθι χωρίς όνομα», ενώ αργότερα συμμετείχε στην θρυλική παράσταση του ίδιου «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», όπου και τραγούδησε το «Προσκύνημα» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ως ηθοποιός πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις, ταινίες αλλά και αρκετά σίριαλ όπως τα «Ρεμπέτικο», «Η Ζωή που δεν έζησα», «Μη φοβάσαι τη φωτιά«, «Τζιβαέρι» κ.α.

Το 1991 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Άντε Γεια» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.